Nyhed

GAFFAs musikquiz: Indie er da en forkortelse for Indiana Jones, ikke?

Deltagerne måtte bryde deres forpinte hjerner for at finde svar til spørgsmålene under GAFFAs musikquiz

I den slumrende sommersol har en mindre skare stimlet sig sammen foran GAFFAs lille campingvogn. Med halvlunkne pilsner i skødet og solbrillerne på sned, kvitterer de med klapsalver, da quizmaster Nanna Jenner læser dagens temaer op: Indie og Eurovision Song Contest. Særligt den sidste kategori vækker stor begejstring. Dagens musikquiz er blevet skudt i gang.

Lige på falderebet når et par hold at melde sig til, men må slukøret kaste håndklædet i ringen, allerede efter de første ti spørgsmål. "Hvad er indie en forkortelse af?," spørger Nanna og får skabt en bølge af summende diskussioner. "Indiana Jones," råber en deltager kækt og grifler fornøjet svaret ned på et stykke papir. Der bliver tænkt, så det knager i hovederne på deltagerne, der ellers har gjort et solidt forsøg på at dræbe så mange hjerneceller som muligt aftenen forinden.

Da de første spørgsmål er læst op, kommer tillidstesten. Her bytter deltagerne svarskemaer og sætter flueben ved de rigtige svar. "Arh, pis. Det vidste jeg jo godt," siger én skuffet til sin sidekammerat, mens en anden smiler bredt og gnider sig i hænderne.

Efter de tyve hjernevridende spørgsmål bliver det tid til at kåre eftermiddagens vindere. Deltagerne sidder med tilbageholdte åndedrag og svedperler på overlæben, da Nanna Jenner endelig afslører, at Flumme og Venner kan stikke af med sejren. De unge fyre har prøvet kræfter med musikquizzen hele tre gange tidligere og løfter derfor triumferende armene i en kåd sejrsrus.

Således blev der sat punktum for musikquizzens indledende runder. På torsdag gælder det kvartfinalerne, der finder sted i GAFFAs stand i Trade-området, syd for Orange Scene kl. 13.

ANNONCE