Nyhed

Stella Polaris fylder godt på programmet

Du kan fange blandt andet Mads Björn, Laid Back, Death Has No Dominion, Chris Coco og mange flere på den gratis chill-festival

Nu er der masser af gode nye navne til årets Stella Polaris, som kommer forbi Sønderborg, Aarhus, Kolding og Frederiksberg, København, i dagene fra den 24. juli til den 2. august. Det drejer sig om: Laid Back, ACollective, Gavyn Mytchel, Mads Björn, Chris Coco, Land Observations, Death Has No Dominion og Yungest.

Et af de helt legendariske navne i dansk musik har spillet på Stella Polaris før, og kommer nu tilbage. De to herrer i Laid Back har leveret et solskinsfyldt soundtrack de sidste 30 år.

ACollective er et 7 mands band, der spiller, hvad de selv betegner som burned-down Middle-Eastern-funk. Med hjemstavn i Tel Aviv har bandet turneret rundt i Europa, på diverse festivaler, og blandt andet varmet op for navne som Jose Gonzalez.

Gavyn Mytchel er en London-baseret DJ, som har fungeret som en af de drivende kræfter, blandt andet på den legendariske klub Ministry of Sound. Normalt spiller han i den dybere ende af tech-house skalaen, men til Stella Polaris er hans approach langt mere eksperimenterende og versatil.


Mads Björn er snart en legende i Stella Polaris sammenhæng. Hans inderlige sange og vidtrækkende musikalske talent tager publikum med storm hver gang han performer. Hans andet album fra sidste år, "How To Giggle And Give In", modtog fem stjerner af GAFFAs Rune Schlosser. Han konkluderede: "Baz Luhrmann sagde engang, at man skulle huske at danse hele livet igennem – også selvom det var for sig selv i sin egen stue. På langt størstedelen af How To Giggle An Give In måtte denne anmelder give efter."

Hvis man taler om DJs der har haft en indflydelse på chill-out genren, er Chris Coco svær at komme udenom. Den britiske DJ/Producer/radiovært/journalist har haft stor indflydelse på scenen siden begyndelsen. Hans produktioner og mixes har været med på en lang række af de største chillout compilations, og hans nuværende radioshow Melodica blev blandt andet hyldet af The Guardian som "the hazy, lazy sound of the summer".

Land Observations, med det borgerlige navn James Brooks, er en af den slags kunstnere, man lytter til med en koncentration og ydmyghed, når man først er blevet taget med på rejsen. Guitar og sampler i lag, lader ham udforske det minimalistiske og skabe varme og dragende instrumentaler. Land Observations udgav sit andet album i 2014, og er signet på det legendariske pladselskab Mute (Depeche Mode, Nick Cave & The Bad Seeds med flere).


Yungest er en ung kvinde med libanesisk blod i årene, som leverer et musikalsk udtryk fyldt med originalitet, der byder på så meget mere end ordinær rap. Den danske skønhed suppleres af old school hiphop-beats, hvorpå hendes sløve og sexede stemmer lægger sig som fløjl, som passer perfekt til solen og en sløv søndagsstemning. Yungests unikke lyd og hendes bundærlige tekster har blandt andet medført skulderklap fra artister som Rejjie Snow og Earl Sweatshirt.

Line-up (offentliggjort indtil videre): Jimmy Somerville (exclusive acoustic performance), Tomas Barfod, Land Observations, Lydmor, Chris Coco, Helmet Compass.

Stella Polaris er ganske gratis at deltage i og finder i år sted i Sønderborg den 24. juli, i Aarhus den 25. juli, i Kolding den 31. juli og på Frederiksberg den 2. august. Vær opmærksom på, at det ikke er alle navne, der spiller i alle byer.

Du kan finde yderligere oplysninger om spilleplaner for de forskellige byer på Stella Polaris' hjemmeside her.


ANNONCE