Nyhed

Dagens Camp på Roskilde: Vi vil fylde grusgraven med parmesan

GAFFA har besøgt Camp Fri Ost, der lever og ånder for deres altoverskyggende kærlighed til ost

Se flere billeder fra Camp Fri Ost her

GAFFAs udsendinge er draget ud på campingområdets vildmark for at opstøve de mest opfindsomme lejre. Mens nogle slår sig til tåls med skæve pavilloner og nedslidte stykker pap som erstatning for stole, har andre brugt flere uger på at forberede deres festival-hjem. Vi går hver dag på jagt efter de mest misundelsesværdige camps, der forstår at indkapsle stemningen. Her følger dagens udvalgte camp:

Camp Fri Ost

På GAFFA har vi åbenbart en svaghed for ost. Det er nemlig ikke første gang, at vi har slået et smut forbi den osteelskende camp, hvis forhave er beklædt med osteskiver og ikke mindst den snor-ombundne kongeost, der tårner sig frem i horisonten, da vi nærmer os. Hele 12 kilometer snor er blevet brugt til at skabe et varetegn, der ikke er til at tage fejl af. Lejrens tyve mennesker elsker ost af alle afarter og kæmper med blod, sved og tårer for at udbrede kærligheden til de gule himmelske mundfulde.

- Vi har jo en fælles kærlighed for ost, og det har bragt os sammen. I år har vi fået nogle supporters med, som ikke var med sidste år. Dengang havde vi nogle, der hed AK Cheddar, altid klar til ched'ar. I år har vi fået Karstæn med æ. Det er den enhjørning, der hænger derovre, lyder det fra en beboer, der peger mod en oppustelig enhjørning, der noget sløjt hænger ned fra teltdugen. De forsøger febrilsk at finde deres åndelige leder, Pablo Uno, men han er som sunket i jorden. Vi må derfor bevæge os et led længere ud i fødekæden, hvor en talskvinde entusiastisk forsøger at udfylde lederens sko.

- Vi har jo ligget i kø i Øst i år og det var hårdt, for vi var alderspræsidenter. Vi prøvede at tale med dem, vi lå i kø sammen med, men det var som om, at det var for lang tid siden, at vi fik vores hue. Er huen blå, rød, gul eller lilla - det betyder ikke noget for os, så længe man elsker ost, men de var for unge til at sætte pris på ost. Det eneste, de kendte var pizzatopping, og det er ikke ost. Vi går ikke ind for blandingsprodukter - vi går kun ind for ren ost.

Kan du fortælle om Pablo Uno?

- Pablo Uno er vores talsperson. Han grundlagde vores mission om, at fylde grusgraven med parmesan. Da vi hørte den idé var vi flere, der koblede os på, for det var en sag, vi gerne ville støtte. Vi har i løbet af de sidste par år udvidet vores camp.

Hvorfor er grusgraven ikke fyldt til randen med parmesan endnu? Hvad gik galt?

- Der var nogen, der ikke var meget for italienske oste. Det finder vi stærkt diskriminerende. 

Hvad er jeres næste projekt?

- Vi vil gerne indtage den tomme lejr ved siden af os.

Og fylde den med ost?

- Ja, men ikke kun parmesan. Alle mulige slags oste, og selvfølgelig den svenske tubeost. Vi vil gerne have flere svenskere med, så hvis vi bruger tubeosten, skal vi nok få tiltrukket nogle af dem. Vi kan godt lide svenskere.

Tror I det bliver sværere at få udbredt kærligheden til udenlandsk ost efter folketingsvalget?

- Ja, det tror jeg. Med Inger Støjberg som integrationsminister bliver det svært. Men vi vil blive ved med at dele ud af kærlighed og ost - som jo nærmest er det samme.

Og hvorfor var det lige, at vi ikke kan komme til at tale med Pablo Uno?

- Han havde en rigtig hård dag i går, hvor han var ude og sprede budskabet om ost. Det tog hårdt på kræfterne, for vi ligger jo sammen med nogen, som ikke elsker ost nok. Det var en hård kamp, og han er udmattet i dag. Han ligger i teltet og samler kræfter til senere. Vi har gouda klar til ham, når han vågner. Når han er klar til gouda, er goudaen klar til ham.

Lidt skuffede over, at vi ikke blev tilbudt en osteplatte, men en grøn Tuborg i stedet, forlader vi ostens slaraffenland - med en pludselig hungren efter eksotiske udenlandske oste.

Du kan se flere billeder af Camp Fri Ost i GAFFAs gallerisektion her.

Se flere billeder fra Camp Fri Ost her

ANNONCE