Nyhed

Den danske sangskat bliver hyldet på Vega

Vega, Højskolerne og Kulturanstalten Vesterbro inviterer til fællesskab med bl.a. Folkeklubbens sanger

Når sommeren ebber ud, må man nyde hinandens selskab andre steder end under solen og i kolonihaver. Lørdag den 12. september åbner Vega dørene til god, gammeldags fællessang i en hyldest til den danske sangskat. Arrangementet er blevet til i samarbejde med Højskolerne og Kulturanstalten Vesterbro, som en del af Golden Days' "Festival Of Important Shit", der bringer kulturarven til debat.

Arrangementets vært er dirigenten Michael Bojesen, der vil guide aftenens sangfugle igennem gamle og nye kendinge. Derudover vil danske musikere optræde med sange, de har et personligt forhold til. Folkeklubbens sanger og sangskriver, Kjartan Arngrim er en af dem, der lægger vejen forbi: "Når en sang er rigtig god, kan den rumme og ramme et helt folk. En folkesjæl. En hel nation. Den kan minde os om, hvem vi er, hvad vi er rundet af. Hvad vi kan være stolte af, og hvad der er vores åbenlyse svagheder. Når jeg ad tilfældets veje bliver konfronteret med den danske sangskat, som den optræder i form af gamle viser, højskolesange og nye sange, slår det mig, hvilken vanvittig kulturarv, der ligger gemt her: sange, der kan sige og samle det hele," forklarer han.

Men selvom det er Højskolesangbogen, der kommer til at danne rammen om fællessangen, vil der også blive mulighed for at skråle med på andre danske sange, der vækker følelser og minder. Du kan nemlig selv være med til at præge aftenenes program ved at give dit bud på en sang, der har haft betydning for i dit liv. Du kan sende dit bud til sangskat@vega.dk, smide en kommentar her eller uploade et billede til Instagram under hashtagget #sangskat med en kort forklaring på, hvilken oplevelse eller historie du har med sangen.

Der er ingen grund til at være en "Fedterøv", så smør stemmelæberne, tag en ven under armen og find din billet her.

ANNONCE