Nyhed

Det skal du høre på Roskilde – ifølge GAFFAs indie-ekspert

Vores skribenter fortæller, hvad de ser mest frem til på årets festival – her gælder det Finn P. Madsen

Roskilde Festival er i gang, og derfor vil en række af vore skribenter i disse dage fortælle om, hvad de ser mest frem til på festivalen – forhåbentlig kan det give dig inspiration. Her kommer bud fra vores mangeårige anmelder Finn P. Madsen.

bob hund – onsdag kl. 19.00 – Avalon

Det skånske kultorkester er et af Nordens bedste livebands. Deres på en gang aparte og fængende koncerter er som en løssluppen køter på afveje. Den ranglede og flamboyante sanger Thomas Öbergs aparte sceneoptræden er i en klasse for sig. I fri dressur og totalt blottet for hæmninger spiller bob hund med en attitude som en kær firbenet ven, der skider lige til kanten og lidt til.

Foxygen – torsdag kl. 19.00 – Avalon


Duoen Foxygen er berygtede for deres farverige koncerter. For Sam France og Jonathan Rado er der ingen begrænsninger, når de musikalsk betror sig til tressernes udknaldede hippiescene. Med sidste års overbevisende...and Star Power satte de en tyk streg under deres blomstrende kreativitet. Kan den umage duo holde samme sprudlende kadence, venter der fest af en koncert, hvor alle hæmninger er smidt over bord.

Einstürzende Neubauten – fredag kl. 20.00 – Arena


Selvom det støjende avantgardeband Einstürzende Neubauten er blevet mildere med årene, er der ingen fare for, at det uventede er udelukket. Iturevne musikcollager blandet med metallisk stål og underspillet avantgarde er stadig de ingredienser, der gør de tyske legender så spædende at følge. For første gang siden 1989 gæster de igen Roskilde Festival, og med sidste års mørke og kompromisløse album Lament er der lagt i kakkelovnen til en glødende eventyr.

Susanne Sundfør – fredag kl. 14.30 – Avalon


Multikunstneren Susanne Sundfør er endnu en tilføjelse til det udsøgte katalog af nordiske kunstnere, som har har formået at skabe sit helt eget udtryk. Iscenesættelsen af kærlighedens kvaler bliver ofte bygget op til højstemt drama, som på en gang er krakelerende, intenst og smukt. Kan hun gengive den mørke og dekadente understrøm af elektroniske lydcollager og sensible vokalharmonier, venter der en storslået koncert.


 

 

 

Thåström – lørdag kl. 18.00 - Arena


Der er ingen som Joakim Thåström, og heller ingen over her i Norden. En kunstner, der er rundet af livet, og hvis sans for poesi er uovertruffen. Han forstår med stor overlegenhed at give sine sange et lag industrielt fernis og en smuk insisterende klangbund, hvor uroen hele tiden ligger og lurer. På dette års fine album Den Morronen viser punklegenden, at han næsten er i balance med sig selv, men ikke mere, end at alvoren hele tiden skurer i baggrunden. En koncert med Thåström kan være en evangelisk oplevelse, hvor det gælder liv og død.

 

 

 


ANNONCE