Nyhed

Fotoreportage: Hard Rock Café åbner med guitarsmadring

Efter en brav omgang guitarsmadring blev dørene slået op til Hard Rock Cafés nye lokaler ved Rådhuspladsen

Efter tyve år på Vesterbro er Hard Rock Café flyttet et stenkast væk til Rådhuspladsen og har således placeret sig i hjertet af København. Trappetrinene foran Hard Rock Café er beklædt med en bred rød løber, der er blændende kulørt under solens stråler. Den ikoniske café kan nemlig endelig slå dørene op til sine store og splinternye lokaler. Det skal fejres med et brag... bogstaveligt talt. Man skal nemlig spejde længe efter det obligatoriske røde bånd, der ellers bliver benyttet ved åbningsceremonier. I stedet er der opstillet fem Fender-guitarer ved siden af sorte betonklodser og gule sikkerhedshjelme hængende på gribebrættet.

– Siden den allerførste Hard Rock Café for 44 år siden åbnede i London, har konceptet udviklet sig til at blive mastodont i rockhistorien og i populærkulturen. Og derfor fortjener Københavns nye Hard Rock Café at blive indviet på vaskeægte rock'n'roll-manér og med noget, jeg ved I allesammen har drømt om at prøve. Der skal ikke klippes nogle røde bånd her. Vi skal have fat i rockens mest ikoniske kraftudladning, ofringen af rockens vigtigste våben: den elektriske guitar, lyder det fra Mattias Hundebøll, der står bag mikrofonen.

De heldige, der får lov at udføre "rockens primalritual", er særligt inviterede gæster. Den danske general manger, David McBeth og Hard Rock Cafés europæiske vice president, David Pellow er nogle af drivkrafterne bag konceptet, men også Københavns kultur - og fritidsborgmester, Carl Kristian Ebbesen har tilegnet en pause i valgkampen til det destruktive ritual.

Forsanger i Turboweekend, Silas Bjerregaard har et fast greb om guitaren, mens Hard Rock Cafés første tjenerinde, Rita Gilligan triumferende løfter guitaren højt over hovedet. Det er ikke en fremmed ceremoni for Gilligan, der har været fast inventar ved åbningsceremonier rundt omkring i verden i mere end tyve år. "Hun har sågår fået det engelske ridderkors for sit hårde arbejde for rock'n'roll," forklarer Mattias Hundebøll og lader klapsalverne bølge ind over Gilligan, der er på vej mod de 75 år – "men hey, det er The Rolling Stones også".

Efter den grundige introduktion må guitarerne lade livet gennem gentagen banken mod de hårde betonklodser. Der bliver kæmpet med møje og besvær indtil det røde tæppe er dækket af træsplinter. Mens de andre artigt lægger resterne af deres guitar på jorden foran dem, har Gilligan forstået at et ægte rockikon skødesløst kaster gribebrættet væk, som kernehuset fra et æbleskrog. Og med flueben ud fra arrangementets første begivenhed bliver der budt indenfor i de overdådige lokaler, hvor der bliver budt på boblende champagne, håndburgere og velsmagende snacks.

Traditionen tro er væggene beklædt med rockklenodier i glasmontre. Der er blandt andet en signeret guitar fra grungeikonerne Nirvana, en mundharpe fra Bob Dylan og ikke mindst Michael Jacksons glinsende silhuetjakke, der efter sigende skulle være en populær sidekammerat, når gæster skal indtage deres burgere. Fra scenens bagbeklædning glinser trommebækkener, mens T-shirt og andet merchandise med caféens logo kan købes fra et hjørne af det store rum på førstesalen.

Ovenpå bliver vi ført ind i Pantera-rummet, der selvsagt har en guitar hængende fra det amerikanske heavyband af samme navn. I det tilstødende lokale hænger beklædningsdele fra Shakira og Rihanna. På øverste sal kan mad og drikkevarer indtages ved siden af et åbent køkken, og salen byder derudover på udsigt til Rådhuspladsens åbne vidder. Lokalet 27 har fået sit navn efter den berygtede Klub 27, som er den alder, hvor mange rockstjerner har måttet lidt den såkaldte rockdød. Janis Joplin og Jimi Hendrixs bluser fået sine pladser her. 

Der er således masser at se i rockens højborg, der hylder rockhistoriens største legender med musik, mad og entusiasme.

 

 

 

 

ANNONCE