Nyhed

Her er ti sommerhits til din juni

Vi har samlet ti af de bedste sommersange of all times

Det er aldrig for tidligt til en sommerliste! Indrømmet: "Sommerhits" – sange, der eksplicit handler om sommer eller som hittede bemærkelsesværdigt stort i sommerperidoden – kan være ganske irriterende. Tag bare "The Ketchup Song" med Las Ketchup, der bredte sig hurtigere end pesten i sommeren 2002 eller "Call Me Maybe" med Carly Rae Jepsen fra 2012, som man får på hjernen bare ved at tænke på den. For ikke at tale om Vengaboys' "We're going to Ibiza" fra 1998 og Bobby McFerrins "Dont Worry, Be Happy" fra 1988. MEN der findes også gode sommersange. Numre, man skal være lavet af is for ikke at blive bare en lille smule sommerglad i låget af. Vi har samlet ti af dem her:

The Beach Boys: California Girls, 1965.

Sommerbandet over dem alle. Denne hyldest til Californiens smukke piger fra albummet "Summer Days (And Summer Nights!)", som Brian Wilson efter sigende skal have skrevet på sit første syretrip, er uundværlig på ethvert sommersoundtrack.


Albert Hammond: It Never Rains in Southern California, 1972.

Også en klassiker og hyldest til den solrige stat. Sangen fra albummet af samme navn hittede stort i 1972 og gik året efter ind som nummer fem på U.S. Billboard Hot 100.


Eddie Cochran: Summertime Blues, 1958.

"There aint no cure for the summer time blues", synger Cochran. Det skulle da lige være dette dejlige sommerhit. 


The Lovin' Spoonful: Summer in the City, 1966.

I sin tid var dette nummer en ægte landeplage - i tre uger lå den nummer ét på den amerikanske Billboard Hot 100, og i dag figurerer den på Rolling Stones liste over de 500 bedste sange. Ikke mindst som sommerhit holder den stadig 100 procent.


The Temptations: My Girl, 1964.

Hvem kan stå for de fem kække croonere i ens jakkesæt og med tandpastasmil? Ikke undertegnede i hvert fald.


The Kinks: Sunny Afternoon, 1967.

En af de mere kryptiske "sommersange", der egentlig ikke handler om sommer, sol og varme, men derimod skatttepresset i 60'ernes Storbritannien. Som sommerhit fungerer den dog alligevel superbt.

Gnarls Barkley: Crazy, 2006.


p>

Den amerikanske duo hittede uhæmmet stort med denne deres første single i sommeren 2006. Et ægte sommerhit.


Daft Punk: Get Lucky, 2013.

Forrige år var det Daft Punks tur til at være på alles læber: "We're up all night to the sun, were up all night to get lucky", bragede det ud af mangen en højtaler, menn solen gik ned over de dansende kroppe. Det må vist kaldes et sommerhit.


Mungo Jerry: In the Summertime, 1970.

Nogle ville måske mene, at dette nummer er på grænsen til at falde under kategorien "irriterende sommerhits". Men prøv at lytte til hele sangen uden at danse.


Frank Sinatra: Summer Wind, 1966.

Egentlig er denne romantiske sommersang skrevet i 1965, men hittede først rigtigt med Sinatras indspilning. Siden da er den blevet indbegrebet af sommernostalgi.

ANNONCE