Nyhed

Hvilke genrer har de mest loyale lyttere på Spotify?

Spotify har lavet en oversigt over de hyppigst streamede genrer på tjenesten

Streaming-tjenesten Spotify har lavet en undersøgelse af, hvilke musikgenrer der har de mest loyale lyttere. Det har de gjort ved at undersøge de mest streamede kunstnere for hver enkelt kernegenre inden for en given periode og undersøgt, hvor hyppigt disse kunstnere bliver streamet og af hvor mange.

De kunne efterfølgende konkludere, at metalgenren er den hyppigst streamede genre på globalt plan, med blandt andet Metallica, Slayer, Judas Priest, Iron Maiden, Sepultura, Pantera, Cradle of Filth og Anthrax som de mest spillede bands. På andenpladsen kommer pop, så folk og country på en henholdsvis tredje- og fjerdeplads, hvor rock og hiphop befinder sig på femte- og sjettepladsen.

Ifølge Mashable skyldes metalgenrens store popularitet blandt andet den loyale fanbase, der i højere grad hylder deres yndlingsbands igennem køb af merchandise og koncertbilletter. Og hvor man i andre genrer typisk ser en større interesse i nye navne, så er metalfans mere fokuserede på generationer, hvor de yngre bands i højere grad er bevidste om de ældre bands, og hvilken betydning de har haft for genren.

Derudover er det også værd at tage højde for, at metal generelt ikke får så meget spilletid i radioen som eksempelvis pop, hvorfor metalhoveder må ty sig til streaming-tjenester som Spotify.

Klik ind og se Spotifys måske overraskende resultater her, og tag et stykke med streamede metalbands, Metallica, med "Hero of The Day":

 

 

ANNONCE