Nyhed

Ny undersøgelse: Sangtekster er dummere end nogensinde

Hiphop-tekster skraber bunden, og country-sange er de mest intelligente

Sangtekster bliver dummere og dummere. Det viser en undersøgelse lavet af data-analytikeren Andrew Powell-Morse, skriver hiphop-sitet DJ Booth. 

Undersøgelsen er blevet til på følgende måde. 

Først har analytikeren sat teksterne ind i en formel, der måler læsbarheden og tæller antallet af ord. 

Den manøvre gør det muligt at sammenligne tekster fra country, pop, rock og hiphop. Samtidig fortæller den, hvor gammel man skal være for at kunne læse pågældende tekst. 

Resultatet viste, at de fleste tekster kan læses af alle 8-9 årige. 

225 sangtekster har fået turen, og fælles for dem er, at de alle stammer fra albums, der har tilbragt mindst tre uger på Billboard-listens førsteplads. 

Undersøgelsen viser også, at de klogeste tekster findes i country. Rock og pop står stort set lige, mens hiphoppen skraber bunden.

Bedst begavede rapper i optællingen er Eminem. Han er dog ikke så kløgtig som Mariah Carey, men et større lys end Three Days Grace, der har lavet den dummeste sang i ti år med "The Good Life."  

Problemet er selvfølgelig, at undersøgelsen ikke tager højde for metaforer, ordspil og dobbelt-betydninger, ligesom selve fortolkningen af sangteksten ikke giver point, men det skal da ikke afholde nogen fra et ophedet skænderi. 

Du kan fordybe dig i undersøgelsen og finde top ti over klogeste og dummeste tekster her.

Allerøverst på intelligens-listen troner country-sangeren Blake Shelton med "All About Tonight." Sangen har 311 ord med en score på 3,9 i læsbarhed. Gennemsnitligt antal stavelser pr. ord er 1,3.

Hør vinderen her:

Den dummeste sang er "The Good Life" af Three Days Grace:

ANNONCE