Nyhed

Skitser til genopførelsen af KB Hallen ligger klar

Efter branden i 2011 ser det nu ud til, at KB Hallen vil genopstå

Da KB Hallen brændte ned i 2011, var det et musikalsk vartegn, der blev jævnet med jorden. Både The Beatles, Louis Armstrong, Black Sabbath og Fleetwood Mac har tidligere lagt vejen forbi den københavnske hal, som blev fredet kort forinden den katastrofale brand. Nu er der imidlertidig tale om at genopføre bygningen og de første skitser ligger klar. 

I 2013 lød meldingen, at bygningen ikke ville blive genopført i sin oprindelige arkitektur. Nu har en arkitektkonkurrence sat skub i tingene. Arkitektfirmaet Christensen & Co. har fremlagt en skitse med deres bud på, hvordan det kunne se ud, hvis bygningen blev genopført. Den er blevet udkåret som den bedste ud af fire andre i en arkitektkonkurrence. "Det er en skitse, en idé og p.t. ikke mere end det," fortæller KB's direktør, Henrik Eigenbrod til Frederiksberg Bladet.

Ifølge Politiken er det dog planen at gå videre med den spæde idé. Christensen & Co. er i skrivende stund ved at producere materialet, der vil udgøre fundamentet for udarbejdelsen af en ny lokalplan på Peter Bangs Vej. Materialet skal være færdigt inden sommerferien og derefter følger en procedure på et års tid. Det betyder, at byggearbejdet kan påbegyndes til næste efterår, og således vil den nye KB Hal kunne indvies i 2017 - forudsat at alt går som smurt. 

ANNONCE