Nyhed

Spotify-chef udtaler sig om Apples nye musikstreamingtjeneste

Daniel Ek er tilsyneladende ikke imponeret

Den administrende direktør for Spotify, Daniel Ek har på Twitter udtalt sig efter gårsdagens lancering af konkurrenten Apple Music. Det skete kortfattet med ordene "Oh ok", men efterfølgende slettede Ek sin kommentar, skriver Billboard. 

Apple Music blev lanceret på World Wide Developers Conference i San Francisco. På Apple Music vil man kunne streame sange – samme katalog som på iTunes – høre og sammensætte forskellige playlister, anbefalinger og "alt, som er godt og banebrydende inden for musik". Musikeksperter over hele verden vil være med til at lave playlister. Apple Music vil have en "For You" sektion, som vil indeholde albums, nye udgivelser og playlister, som er specielt sammensat for hvert individ.

Det blev også annonceret, at en ny service vil blive inddraget, Siri, som vil være i stand til at kunne svare på forespørgsler som for eksempel "Spil mig de bedste sange fra 1994". Apple Music vil også blive brugt i forbindelse med Apples første 24/7-radiostation: "Beats 1", som vil have Zane Lowe kendt fra BBC Radio 1 som vært i Los Angeles og to andre erfarne radiofolk, Ebro Darden som vært i New York og Julia Adenuga som vært i London. Lyttere fra hele verden vil kunne høre alle programmerne på samme tid, hvor programmerne bringer interviews med aktuelle musikere, har gæsteværter samt fokuserer på aktuelle emner.

Dj's vil også skabe deres egne kanaler, og der vil være radiostationer dedikeret til specifikke genrer. Selvom det er en radiostation, vil lyttere kunne skippe imellem numrerne på andre platforme. Enhver musiker vil kunne svare direkte til sine fans, og fans kan stille spørgsmål og skrive kommentarer direkte til musikerne på Facebook, Twitter og iMessage.

I et interview med The Guardian udtaler skaberen bag Beats – streamingtjenesten, som Apple købte sidste år for tre milliarder dollar – Jimmy Lovine sig omkring denne nye streamingstjeneste. Han siger: "Algoritmer er rigtig gode, men de kan godt bruge flere menneskelige egenskaber. Nogle algoritmer vil ikke vide, at "Rock Steady" kunne efterfølge "Start Me Up". Det er svært at gøre. Man skal menneskeliggøre det lidt, fordi det er en kunst at fortælle, hvilken sang som er den næste. Algoritmer kan ikke gøre det alene. De er hjælpsomme, og man kan ikke gøre noget uden dem på dette niveau, men de skal have et menneskeligt element."

Apple Music lanceres den 30. juni i mere end 100 lande, formodentlig også Danmark, og vil i USA koste 9,99 dollars per måned. Lokalprisen vil snart blive lanceret. Apple giver dem, som med det samme bestiller denne streamingtjeneste de tre første måneder gratis og sælger også specielle familiepakker, hvor seks personer kan bruge Apple Music for 14,99 dollars per måned. Apple Music vil kunne fåes på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple-tv og til efteråret også pc og Android-telefoner.

 

ANNONCE