Nyhed

Stella Polaris løfter sløret for de fire første navne

Skotske Jimmy Somerville og danske Lydmor er blandt de første navne på plakaten til dette års chill-arrangement

Så har Stella Polaris løftet sløret for de fire første musiknavne, som kommer og chiller med publikum i fire danske byer denne sommer. Der er blandt andre tale om skotske Jimmy Somerville, hvis umiskendelige stemme fra Bronski Beat og The Communards for eksempel har lagt røst til 1984-hittet "Smalltown Boy". Med et akustisk sæt vil han nu indtage dette års Stella Polaris - et sæt, som er lavet helt specielt til det danske chill-arrangement. Siden gennembruddet med "Smalltown Boy", der handler om de ting, man skal slås med som ung homoseksuel i britiske forstæder, har sangeren udgivet to populære albums med The Communards samt ni solo-albums. 

Det er dog ikke kun en skotte, der er på plakaten, der er også danskere, som kommer til at indtage scenen, og newcomeren Helmet Compass er én af dem. I et studie på Nørrebro i København har producer-trioen opfundet en moderne blanding, der ikke lyder som så meget andet. Med en lag-på-lag tilgang har gruppen indspillet et album, der stikker i alle mulige retninger, men til Stella Polaris er det dog deres mere chillede sange, der får fokus.

Danske Lydmor (billedet) er også på årets plakat, ligesom hun var sidste år. Denne gang har hun det nye album "y" med sig i bagagen, et album, som GAFFAs anmelder Nanna Jenner Jensen var svært begejstret for og smed fem stjerner efter. I anmeldelsen lyder det blandt andet: "Lydmor er ikke sådan lige til at sætte i bås. Hun er både tung og dyster i det ene øjeblik (...) og fjerlet og poetisk i det næste (...). Jessy Rossander er helt sin egen - og hurra for det! Det kan godt være, at denne plade har været tre år undervejs, men den har heldigvis været hele ventetiden værd."


Som det sidste act, Stella Polaris har valgt at afsløre, finder vi Tomas Barfod, der i det daglige ikke blot giver den som producer og dj, nej han er også trommeslager i bandet WhoMadeWho. Han udgav sit debutalbum "Salton Sea" i 2012 og fulgte op med pladen "Love Me". Manden har spillet koncerter over hele kloden, men finder nu også rum og tid til at besøge Stella Polaris 2015, dog i en lidt mere rolig udgave, end han plejer at give sig i kast med. Tomas Barfod har desuden lavet det seneste Stella Polaris-mixtape, som du kan finde lige her

Stella Polaris er ganske gratis at deltage i og finder i år sted i Sønderborg den 24. juli, i Aarhus den 25. juli, i Kolding den 31. juli og på Frederiksberg den 2. august. Vær opmærksom på, at det ikke er alle navne, der spiller i alle byer. Du kan finde information om Stella Polaris i det enkelte byer lige her: 

Sønderborg


Aarhus

Kolding 

Frederiksberg 

ANNONCE