Nyhed

Yes-bassist død af leukæmi

Den legendariske bassist Chris Squire er afgået ved døden i en alder af 67 år

Chris Squire - bassist, vokalist og grundlæggende medlem af den legendariske britiske prog-gruppe Yes - døde i går efter en længere kamp mod leukæmi. Det bekræfter en pressemeddelelse fra bandet.

Pressemeddelsen lyder:

"Chris har været ankeret i hele Yes' karriere, og på mange måder var han limen, der holdt alt sammen over alle disse år. På grund af sit fænomenale bas-talent, inspirerede Chris utallige bassister verden over, inklusive mange af nutidens kendte kunstnere. Chris var også en fantastisk sangskriver, han skrev og var med til at skrive meget af Yes' mest elskede musik, såvel som hans soloalbum, "Fish Out of Water".

Uden for Yes var Chris en kærlig ægtemand til Scotty og far til Carmen, Chandrika, Camille, Cameron og Xilan. Med sin blide og rolige natur var Chris en god ven til mange - inklusiv hver af os. Men han var ikke kun vores ven: han var også en del af vores familie, og vi vil elske og savne ham for evigt."

Squire startede Yes med sangeren Jon Anderson i 1968 og var det eneste faste medlem af gruppen i alle dens mange inkarnationer. Han blev diagnosticeret med Acute Erythoid Leukæmi tidligere i år. Han blev 67 år.

Chris Square voksede op i London, hvor han i 1964 blev smidt ud af skolen for at have for langt hår. Han spillede med en række bands i løbet af 1960'erne, heriblandt Selfs, the Syn, og Mabel Greer's Toyshop. 

Det var igennem det sidste band, at han mødte Jon Anderson. De delte musiksmag og blev venner over Simon & Garfunkels musik. De dannede Yes i 1968 og udgav deres debutalbum i 1969.

Yes blev en af 1970'ernes store, britiske proggrupper. Igennem en turbulent karriere med mange medlemskift forblev Squire altid tilbage som bandets anker. 

Squire udgav senere soloalbum og var blandt andet også medlem af den kortlevede supergruppe XYZ, som bestod af Squire, Alan White (Yes) og Jimmy Page (Led Zeppelin).

I 1980'erne fik Yes deres nok største hit, "Owner of a Lonely Heart". Se den her:

ANNONCE