Nyhed

GAFFA dækker Primavera Sound i Barcelona

Traditionen tro besøger vi den store spanske festival med fokus på indie-rock


Barcelona syder lige nu af forårssol, skinnende middelhav, svajende palmer og horder af hipsters fra hele verden, som er valfartet til den Catalanske hovedstad for at deltage i den årlige indie-festival Primavera Sound, som i år kan fejre sit 15-års jubilæum. 

Primavera Sound har lige fra starten valgt at holde sit hovedfokus på indie-musikken i alle dens afskygninger. Det har vist sig at være en succesfuld formel, og festivalen har siden den spæde start i 2001 vokset sig til at være en af Europas mest anerkendte og roste festivaler, som igen i år kan melde alt udsolgt. 

Festivallen er ligesom Northside og Tinderbox en byfestival uden campingområde. I stedet bor man inde i Barcelona og pendler med metro eller bus ud til festivalpladsen Parc Del Fórum, som ligger cirka seks kilometer fra Barcelonas berømte Las Ramblas og er en gigantisk futuristisk beton- og asfaltjungle, der ligger rå og upoleret mellem det skumsprøjtende middelhav og spøgelsesagtige, forblæste boligblokke. Området indeholder hele 11 scener i forskellige former og størrelser, og derudover er der forskellige pre-festival koncerter og afterparties på seks venues inde i Barcelona city.

Programmet er mildest talt imponerende og tæller i år hovednavne som: Ride, Patti Smith Band, The Strokes, Tori Amos, The Black Keys (billedet), Underworld, Tyler the Creator, Interpol, James Blake, alt-J, Tony Allen, Babes In Toyland, Mac De Marco, Belle and Sebastian og Einstürzende Neubaten. 

Derudover fortsætter listen i et nærmest vanvittigt line-up med blandt andre: Antony and The Johnsons, Spiritualized, Battles, Sun Kill Moon, The Thurston Moore Band, The Replacements, Sunn O))), Simian Mobile Disco, Jungle, José González, Les Ambassadeurs, Damien Rice, Ariel Pink, Caribou, The Soft Moon, Swans, Foxygen, Unknown Mortal Orchestra, Death From Above 1979, Mikael Cronin, Giant Sand og danske Iceage, som blot er nogle af de mest kendte acts af de over 200 officielle navne på plakaten.

GAFFA er til stede under Primavera Sound og vil i de følgende dage bringe reportager, anmeldelser og billeder fra festivalen på gaffa.dk 
 
Primavera Sound live-streamer desuden en del af deres koncerter, så du kan også følge med i festivalen hjemme fra sofaen her
 
ANNONCE