Nyhed

Hør Paul McCartney spille elementerne til All Day i 1999

Den tidlige inspiration til Kanye West ft. Paul McCartneys All Day begyndte allerede i 1969

Eks-beatlen og ridderen Sir Paul McCartney fortalte forleden, at han var beæret over at arbejde sammen med Kanye West, og hvordan "Let It Be" havde inspireret West til at skrive "Only You" til sin mor.

Nu har en blogger fra Noisey så gravet et gammelt klip frem med Paul McCartney, hvor han besøger "Parkinson" i 1999. I interviewet fortæller han, hvordan Picasso-maleriet "The Old Guitarist" inspirerede ham til sangen "When The Wind Is Blowing", da hans datter Mary blev født i 1969:

"Der var denne Picasso-plakat, med en gammel mand der spiller guitar, på væggen. Jeg kiggede på det i en hel uge, og i slutningen af denne uge begyndte jeg at undre mig over, hvilke akkorder han spillede. Jeg spiller selv guitar, hvad spiller han? Jeg så, han havde to fingre her. Så jeg tænkte, at jeg ville se, hvilken akkord det var, og hvordan det lød, og om det lød godt. Åh, det lyder godt. Så prøvede jeg bagefter at bruge det som inspiraton og prøvede at skrive en sang, der kun brugte to fingre."

Nummeret blev som sagt til "When The Wind Is Blowing" senere i 1970, og i interviewet kan man høre ham spille akkorden til nummeret, mens han nynner med, og lige præcis det har McCartney og West taget med i slutningen af "All Day".

Lytter man godt efter i "All Day", kan man høre, at McCartney og West har brugt elementer som backing vokal (i introen) og akkorder igennem sangen, og ja, McCartneys akustiske guitar og nynnen som sample i slutningen af nummeret.

Lyt selv: 

Først er der McCartneys interview fra 1999:

 

Og lyt så til hans ikke-udgivne nummer "When The Wind Is Blowing" fra 1970:

 

Sammenlign så musikken med Kanye Wests "All Day":

ANNONCE