Nyhed

Læs Freja Kirks studiedagbog fra London – del 4

Den danske sangerinde skriver sange med internationale stjerner og beretter om det til GAFFAs læsere

Se flere billeder af Freja Kirk i London her

Sangerinden og sangskriveren Freja Kirk vandt i marts DPA's (Danske Populær Autorer, red.) og Bands of Tomorrows sangskriver-konkurrence for unge sangskrivere om en uge til London. Freja er af sted med kollegaen Alexander Grandjean fra søndag den 10. maj -16. maj og skriver dagbog fra studiearbejdet til GAFFAs læsere.

Der er booket sessions til hende alle dage med følgende markante sangskrivere, teknikere og producere:

Will Simms (http://12one.net/will-simms/) - #1 på Billboard-charten samt sange med for eksempel Lil Jon og Chad Hugo (Neptunes).
Michael Angelo (http://www.tileyard.co.uk/music/our-writers/6/) - Grammy-nomineret for Sam Smiths album, som han er tekniker på.
Grace Tither (http://www.tileyard.co.uk/music/our-writers/16/) -Ella Eyre, Christophers "Copenhagen Girls" m.fl., Kato, Nabiha, Brandon Beal, iSHi, Zara Larson m.fl.
Lorenzo Cosi (http://lorenzocosi.net/) - sange med for eksempel Lana Del Rey.Se flere billeder af Freja Kirk i London her
Tonino (http://www.tileyard.co.uk/music/our-writers/15/) - 6 top 10 sange i 4 forskellige territorier.

"Onsdag d. 14. maj 2014:

I dag var en speciel dag. Vi brugte otte timer på et track (den instrumentale del af sangen), som vi var helt oppe at køre over. Men vi var meget frustrerede over, at vi ikke kunne skrive den rigtige melodi til det - det var, som om det blev alt for pænt og poppet hele tiden, og ingen af os kunne rigtig mærke det. Det er sindssygt frustrerende, når man er mange kreative hoveder sammen, der alle sammen gør sit bedste for at finde idéEN. Den var der bare ikke. Men instrumentalen (tracket) var.

Vi holdt en lang pause og snakkede om andre muligheder - og pludselig kom vi i tanker om, at vi havde en gammel sang, som vi og pladeselskabet altid har elsket, men hvor tracket (instrumentalen, sounden og stilen) ikke var fed nok. Vi besluttede, at der var to muligheder for i dag: enten at prøve at lave et hit ud af den gamle sang eller at skrive en helt ny sang ud fra den nye instrumental.

Men så skete det. Pludselig sang Freja den gamle sang over den nye instrumental, og det gik op for os, at de var et perfect match! Det lyder måske åbenlyst, men sådan føles den slags aldrig – det giver først mening set i bakspejlet. Samtidig er det en følelse, der er vildt svær at beskrive. Vi gik fra at være frustrerede og overveje at give op og gå hjem, men på få sekunder ændrede det sig til, at vi alle fire sprang rundt i rummet og grinede og krammede hinanden. Det er nok i virkeligheden derfor, vi laver musik.

Så den korte version, er, at vi har en ny, overdrevet frisk version af en gammel sang, vi altid har elsket. Den der følelse af endelig at finde løsningen på noget, man har villet så længe. Nogle gange skal der en omvej til at finde hjem.

Nu er klokken næsten to, og vi skal sove, inden vi skal op og skrive igen om lidt.

Vi håber, at I alle sammen har husket at støtte Nepal, og at I nyder, hvor I er.

Vi har det godt, hvor vi er lige nu.

Kys,

A&F"

Se flere billeder af Freja Kirk i London her

ANNONCE