Nyhed

Lettermans kapelmester mindes James Brown og Bob Dylan

Paul Schaffer fortæller muntert og veloplagt om de to stjerner

Sidste program med Lettermans Late Show er sendt. 33 år blev det til, og igennem alle årene har kapelmesteren i husorkesteret været tangent-virtuosen Paul Schaffer. 

The Late Show præsenterede både nyt musik og verdensnavne i programmet, og The White Stripes, Maroon 5, Taylor Swift, Jay-Z, Björk og Lady Gaga er blot en håndfuld af de artister, der har optrådt i showet, ligesom danske The Raveonettes har været på besøg i tv-studiet hele to gange. 

Det varierede, hvilken rolle Paul Schaffer og The CBS Orchestra spillede, men efter så mange år er det fristende at spørge, hvilke musikere der har gjort størst indtryk på den garvede musikrotte? 


I videoen fortæller Paul Schaffer om James Brown og ikke mindst hans berygtede tørrehjelm samt Schaffers mislykkede forsøg på at dupere Bob Dylan ved at citere tekstlinjen "What's a sweatheart like you doing in a dump like this" fra sangen "Sweatheart Like You." 

At frisuren var vigtig for James Brown, har vi også oplevet herhjemme. Da The Godfather Of Soul i 1992 spillede på Skanderborg Festival, rullede to limousiner ind i bøgeskoven. I den ene sad Mr. Brown med sin hustru, mens den anden kun havde en gammeldags hårtørrer på bagsædet. 

Foruden at styre The CBS Orchestra i The Late Show har Paul Schaffer udsendt to albums i eget navn. "Coast to Coast" + "The World's Most Dangerous Party." 


Se Paul Schaffer fortælle om James Brown og Bob Dylan her:

Se James Browns optræden hos Letterman fra 1982 her:


Hør Bob Dylan med Sweetheart Like You her:


Se The Raveonettes' første optræden hos Letterman her:

ANNONCE