Nyhed

Paul McCartney beæret over at arbejde med Kanye West

I et interview reflekterer legenden over sit samarbejde med rapstjernen

De fleste havde nok ikke regnet med, at Paul McCartney og Kanye West ville gå sammen og lave musik, men det gjorde de. De indspillede tre numre sammen, "All Day", "Only One" og "FourFiveSeconds", hvor sidstnævnte er gået platin herhjemme og har toppet hitlisten i samlet fire uger.

I et interview med London Evening Standard fortæller eks-Beatlen om samarbejdet med Kanye West:

"Det er godt at være i forbindelse med andre kunstnere (...) Min hemmelighed er, at jeg er meget åben over for forslag – jeg føler mig stadig som en på 30", og fortsætter:

"Jeg er heldig, at en som Kanye ville tænke: 'Ja, jeg vil gerne arbejde med Paul McCartney'. Jeg var faktisk ret beæret, og jeg tænkte: 'Hvorfor vil han arbejde sammen med mig'. Et par måneder senere tænkte jeg på, om jeg skulle ringe til ham og høre, om der var kommet noget ud af det, vi havde lavet, men jeg tænkte: 'Nej, det kan jeg ikke gøre – det er for sølle. Jeg lader det bare være og forsøger at tage det cool'."

Faktisk hørte McCartney ikke fra West før numrene, som de havde samarbejdet på, skulle udgives. Kanye West sendte musikken til ham, og han fandt først ud af det på det tidspunkt, at Rihana medvirkede på "FourFiveSeconds".

Tidligere har McCartney også fortalt, hvordan hans samarbejde med Kanye West mindede om at arbejde sammen med John Lennon, hvor han til The Sun fortalte: 

"Da jeg skrev med John, ville han sætte sig med en guitar... Og vi ville ping-ponge til vi havde en sang. At arbejde med West var på samme måde"

McCartney fortalte samtidig også hvordan "Let It Be" var blevet til, og hvordan den blev inspiration til "Only One":

"Vi sad og snakkede en masse for at bryde isen (...) En af historierne, jeg fortalte ham, var om, hvordan jeg fik skrevet 'Let It Be'. Min mor besøgte mig i en drøm, nogle år after hun døde (...) I drømmen sagde hun: 'Bare rolig det, det hele skal nok gå, bare lad det være' (...) Da jeg fortalte det til Kanye, sagde han: 'Jeg vil skrive en sang om min mor', så jeg satte mig ned ved klaveret."

Du kan høre Kanye Wests hyldest til sin mor i "Only One" her:

ANNONCE