Nyhed

Ukendt George Harrison-brev er dukket op

I et brev fra 1966 beskriver den afdøde The Beatles-guitarist, hvorfor de famøse indspilninger i Stax, Memphis aldrig blev til noget

Et brev fra en musiklegende, som ikke før har set offentlighedens lys, er dukket op. I maj 1966 - under skabelsen af "Revolver" - skrev The Beatles-guitaristen George Harrison nemlig et brev til dj'en Paul Drew i Atlanta, hvori han beskriver, at bandet kraftigt overvejede at indspille i pladestudiet Stax i Memphis sammen med produceren Jim Stewart, men at planerne blev aflyst på grund af finansielle årsager. I brevet lyder det blandt andet: "Vi ville det alle sammen rigtig gerne, men der er for mange mennesker, der bliver sindssyge med deres pengeidéer, så snart de hører ordet "The Beatles, så derfor blev det ikke til noget."

Med brevet er det altså kommet frem, at det ikke var, som tidligere antaget, af sikkerhedsgrunde, at bandet ikke ville indspille i Stax, og det har heller aldrig været kendt, at den britiske gruppe overvejede at indspille med Jim Stewart, da George Martin var den eneste producer, de arbejdede sammen med indtil afskedsalbummet "Let it Be" fra 1970. 

For nylig blev brevet sat til salg af en samler i Los Angeles, der havde fået brevet af enken til Paul Drew, efter han døde i 2013. Drew var en stor dj i Beatles-tiden og rejste rundt med bandet på deres tours i 1964 og 1965. Samleren, der i dag er indehaveren af brevet, har sat det til salg for 20.000 dollars og forventer, at det hurtigt får ny ejermand. 

Du kan læse brevet lige her

ANNONCE