Nyhed

11 essentielle album, du kan glæde dig til i april

Vi har samlet en stribe musikalske lyspunkter, der gør foråret lidt kønnere

Selvom kalenderen viser første april i morgen, siler regnen ned over de fremspirende påskegækker, og vi forbander kulden langt væk. Men der er aldrig noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. April byder nemlig på en stribe spændende udgivelser, som med garanti vil aflede opmærksomheden fra det trøsteløse forårsvejr. Vi har samlet 11 essentielle udgivelser, der fortjener et lyt. 

Drenge - Undertow (7. april)

For to år siden udgav post grunge-duoen deres selvbetitlede debutalbum, og nu er de klar med opfølgeren, der udkommer den 7. april. Det danskklingende navn udspringer af en forkærlighed for danske dogmefilm, men musikalsk lægger de sig op ad The White Stripes og Black Keys. Den første single "We Can Do What We Want" blev frigivet i januar, og i den anledning debuterede gruppen på amerikansk tv. 


Josh Rouse - The Embers of Time (7. april)


Det er to år siden, at Josh Rouse udgav albummet "The Happiness Waltz", der høstede fem stjerner fra GAFFAs anmelder, Lars Löbner Jeppesen. "Det er på alle måder en vellykket genvisit, for Rouse formår om nogen at spinde guldrandede og sødmefulde melodier ud af et simpelt set-up" skrev han  begejstret, og det bliver derfor interessant at høre, om Josh Rouse også formår at spinde guld på sit nye album, der udkommer den 7. april. Noget kunne tyde på det, hvis man skal tro titlen på den amerikanske folk-sangers første single "Some Days I'm Golden All Night"

Ulige Numre - Grand Prix (13. april)


Det københavnske indie-orkester Ulige Numre udgiver deres andet fuldlængdealbum "Grand Prix" den 13. april. Albummet lander midt i forårsvejret, og der kan i høj grad forventes et seriøst bud på no-nonsense, moderne og meget direkte kommunikerende dansk rock-album.


"At være ung i dag er et racerliv. Et konstant forventningspres hviler over hovederne på os om at lykkes med alt, hvad vi foretager os. Det skal gå stærkt, og vi er alene om at klare skærene, med spidse albuer og til fare for os selv. På "Grand Prix" er livet en racerbane, og du må selv finde ud af, hvad der betyder noget for dig og forfølge det", fortæller Ulige Numres Carl Emil Petersen om deres kommende album, der er indspillet i Stockholm og produceret af Lasse Mårten - og altså ikke bandets tidligere producer Nikolaj Nørlund.

Calexico - Edge of the Sun (15. april)


Det Arizona-baserede orkester Calexico har eksisteret i næsten tyve år og har derfor et bagkatalog, der tæller otte studiealbums og adskillige verdensomspændende turnéer. Deres navn er sammentrækning af Californien og Mexico, hvilket understreger måden, hvorpå de blander folk og Americana med latin-inspirerede toner og tex-mex-folklore. Orkestret barsler med albummet "Edge of the Sun", der udkommer den 15. april. Udspillet vil byde på gæsteoptrædener fra blandt andre Ben Bridwell fra Band Of Horses og Sam Beam fra Iron & Wine. Hvis du er sulten efter mere end pladeugivelsen, kan du opleve orkestret, når de gæster NorthSide til sommer.

Alabama Shakes - Sound & Color (20. april)


Den 20. april rammer sydstatsrockerne Alabama Shakes' opfølger til debutalbummet "Boys & Girls" fra 2012 Europa. Den har fået titlen "Sound & Color", og man behøver ikke at have den store konspirationsteoretiker i maven for at ane et mønster.

"Boys & Girls" er præget af, at det er indspillet i en tid, hvor bandet hverken havde midler eller kontrakter. De arbejdede om dagen og lavede pladen om aftenen/natten, og den skulle hurtigt ud, så de måske kunne få sig en booker, manager eller pladekontrakt. Det fik de så, så til indspilningerne af "Sound & Color" har Alabama Shakes ikke været presset af at skulle tjene til dagen og vejen ved siden af musikken. Det har eftersigende affødt en plade, hvor der har været langt mere plads til at eksperimentere og lege i studiet, noget, som de drømte om allerede på "Boys & Girls".

Debutalbummet fik en rigtig pæn modtagelse i Danmark, høstede fire stjerner hos GAFFAs anmelder, Finn P. Madsen og kastede hits af sig som "Hold On" og "Hang Loose". 

Lydmor - Titel endnu ukendt (20. april)


Lydmor med det borgerlige navn Jenny Rossander debuterede i 2012 med albummet "A Pile of Empty Tapes", som GAFFAs anmelder Jesper Buhl tildelte fire pæne stjerner under overskriften "Pop med udviklingspotentiale. Mere af det onde, tak, for det lyder så godt." 


Titlen på opfølgningsalbummet er endnu ikke blevet afsløret, men musikalsk er tavsheden blevet brudt med førstesinglen "I Love You".

Blur - The Magic Whip (27. april)


I slutningen af måneden kan du se frem til en udgivelse, der har ladet vente på sig. Blur har ikke udgivet et album siden "Think Tank", der allerede har 12 år på bagen. Derudover er albummet det første med Graham Coxon på guitar, der ikke har medvirket på et album siden "13" fra 1999. 

Det nye album er blevet døbt "The Magic Whip" og i sidste måned kunne den engelske avis The Sun løfte sløret for coveret, der indeholder en række kinesiske tegn, som groft oversat betyder "blur magic whip", hvilket satte skub i spekulationerne. Albummet er indspillet i Hong Kong, hvor gruppen led under studiets uudholdelige varmetemperaturer, hvilket fik Damon Albarn til at betvivle, om albummet nogensinde ville blive færdigt. Hvordan de overlevede det varme klima, melder historien ikke noget om, men albummet må være svar nok i sig selv. 


Martin L. Gore - MG (27. april)

Martin L. Gore, sangskriveren og guitaristen fra Depeche Mode, udgiver sit kommende album med titlen "MG" den 27. april. Det kommende album er en samling elektroniske instrumentalnumre, som pladeselskabet Mute Records beskriver, som "et soundtrack til en følelsesladet og mystisk film efter eget valg". Albummet er produceret af Martin L. Gore selv, i samarbejde med produceren Überzone, også kendt under aliaset Q.

Martin L. Gore fortæller selv om albummet, at han vil "forsøge at holde musikken meget elektronisk, meget filmisk og give den en næsten sci-fi-lignende kvalitet". Han forklarer således: "Musik er en nødvendighed for mig. Jeg går i studiet mindst fem gange om ugen, hver eneste uge, og når jeg har en idé og en skabelon, er processen hurtig og sjov". 

Anne Linnet - Alle Mine Drømme Til Dig (27. april)


Ifølge pressemeddelelsen går det nye album tilbage til dengang, Anne Linnet hittede allermest med sange som "Tusind Stykker", "Smuk Og Dejlig", "Glor På Vinduer, "Venus" og "Barndommens Gade" med et fokus på nærværende tekster og fængende melodier.


Den 62-årige sangerinde har da også 45 års erfaring som musiker bag sig på det nye album, der følger udgivelsen "Kalder Længsel" fra 2012. "Kalder Længsel" var inspireret af tidens elektroniske toner, hvilket førte til en lunken anmeldelse fra GAFFAs anmelder, Jan Opstrup Poulsen med tre stjerner og overskriften "Medina Senior. Mor Anne nægter at ligge under for ungdommen". På "Alle Mine Drømme Til Dig" går Anne Linnet mere traditionelt til værks. Dagen efter udgivelsen kan Anne Linnet i øvrigt opleves til GAFFA Library Sessions på Biblioteket Frederiksberg. Læs mere her.

Mew - +- (27. april)

Det syvende album fra Mew udkommer som cd, digitalt, som dobbelt "heavy weight"-vinyl og som dobbelt-cd-bog i begrænset oplag. Den første single hedder "Satellite", og blev efterfulgt af andet udspil "Water Slides". "Det er en meget blandet omgang med masser af forskellige elementer. Vi kommer virkelig vidt omkring – og får også prøvet nogle grænser af. Det bevæger sig fra det kontrollerede og kontante til det mere udsvævende" udtaler forsanger, Jonas Bjerre til GAFFA, og understreger at genforeningen med bassist, Johan Wohlert har udfyldt et musikalsk tomrum, der kan mærkes på det nye album:


"Nu, hvor han er tilbage, kan vi virkelig mærke, hvor meget han har manglet. Især under det indledende arbejde med pladen var der virkelig et tomrum i sangskrivningsprocessen. Så meget, at vores producer (Michael Beinhorn, red.) foreslog, at vi ringede til Johan og at prøve at skrive sammen med ham igen. Og det var han jo så heldigvis klar på – og var endda med på at komme ind i Mew-maskinen igen. Han har ren vild energi og er en kraftfuld musiker – og så er han jo vores gode ven, og det er en kæmpe fornøjelse at have ham med i bandet igen!"

Mew debuterede i 1997 med albummet "A Triumph for Man" og har siden udgivet "Half the World is Watching Me" (2000), "Frengers" (2003), "And the Glass Handed Kites" (2005) og "No More Stories..." (2009). Det nye album får altså Mews korteste albumtitel til dato.


Eaves - What Green Feels Like (27. april)

"What Green Feels Like" bliver første album fra Eaves, der er kunstnernavnet på Joe Lyons. Albummet er blevet indspillet med producer, Cam Blackwood, der har blandt andre har arbejdet med Florence + The Machine. "Min sange er meget følsomme og ændrer sig dramatisk. Jeg bliver nødt til at være "in the zone" for at fremføre dem. Jeg kan huske, hvor jeg var, da jeg skrev dem og hvorfor jeg skrev dem. Jeg bliver nødt til at fremføre dem på den måde, de blev skrevet - ellers skuffer jeg mig selv og publikum" udtaler Eaves om hans sangskrivning, der får liv på debutalbummet. 


TopGunn, som pryder månedens GAFFA-forside, udgiver ligeledes et nyt album til april, men tidspunktet er endnu uvist. 

 

ANNONCE