Nyhed

Amager Bio bliver ombygget for millioner

Spillestedet er en del af Amager Kulturpunkt, der nu står til at blive udbygget

Både Amager Bio og børne- og ungdomsteatret ZeBU bliver tilgodeset, efter at et politisk flertal i Rådhuset har besluttet at færdiggøre Musiktorvet, der er en del af Amager Kulturpunkt. Der er blevet bevilget 28,4 millioner til projektet.

GAFFA har talt med centerleder Jesper Nordahl, der er direktør for både Amager Bio og lillesøster spillestedet Beta. Han udtrykker stor glæde over, at Amager Bio endelig kan få opgraderet sine faciliteter. Det kommer i særdeleshed til at dreje sig om bedre forhold til gavn for publikum og artister - bedre toiletforhold, bedre garderober, bedre produktionsfaciliteter og backstageområde. 

Udbyggelsen betyder samtidig, at Amager Bio øger sin kapacitet fra 1100 til ca. 1500 publikummer. Nordahl forklarer, at byggeplanerne endnu ikke er færdige, og det derfor ikke er til at sige om forøgelsen lander på 1400 eller 1500. Den ekstra plads til trods skal det ikke ses som et forsøg på at komme på størrelse med for eksempel Vega.

- Det handler i lige så høj grad om at få bedre faciliteter for vores publikum, forklarer Nordahl.

Han ser også frem til et større kulturelt samarbejde med børne- og ungdomsteatret ZeBU.

Enhedslistens kulturordfører Allan Ahmad har udtrykt, at han håber, at bevillingen indirekte kan være med til at redde det lukningstruede spillested Beta, der ligesom Amager Bio er en del af Amager Kulturpunkt: "Kapacitetsudvidelsen i Amager Bio vil være med til at sikre en bedre driftsøkonomi, der med stor sandsynlighed også kan sikre Betas overlevelse. Det er et godt eksempel på, at bredere kulturtilbud kan understøtte de smallere, så vi kan nyde begge dele."

Jesper Nordahl kan imidlertid fortælle, at Beta tværtimod tegner sig som en stærk profil blandt byens mindre scener og står til at øge sin kapacitet fra 150 til 225 publikummer. 

 

 

ANNONCE