Nyhed

Snoop Dogg i kamp mod våben

Snoop Dogg, Aloe Blacc og Los Angeles Clippers’ Matt Barnes støtter antivold-bevægelsen

Her i Danmark vil der sikkert være stor enighed om, at USA's våbenpolitik er helt forrykt sat i forhold til danske standarder. Men i USA er der lang vej til en forbedret våbenpolitik og i samme forbindelse en mindskelse af drab forårsaget af skydevåben.

Som et skridt i den bedre retning står en række kendte personligheder fra den amerikanske underholdningsindustri nu sammen i kampagnen #ImUnloading, der fokuserer på at fjerne de såkaldte 401Ks fra den amerikanske våbenindustri. #ImUnloading-kampagnen består af et partnerskab mellem Unload Your 401K og antivold-bevægelsen No Guns Allowed.

En 401K er den amerikanske betegnelse for en skatteverificeret pensionsordning, som altså desværre ofte er forbundet med de amerikanske våbenfabrikanter. Fjerner man 401Ks fra den amerikanske våbenindustri, har dette altså stor økonomisk betydning for de forskellige våbenvirksomheder.


I nedenstående video ser man blandt andre Snoop Dogg fortælle om sin personlige erfaring med vold fra skydevåben, som både har kostet ham familieliv og venner.

Dagligt indlægges i gennemsnit tyve amerikanske børn og unge med skudsår på USA's hospitaler, og denne kampagne forsøger altså derfor at ramme den amerikanske våbenindustri der, hvor det gør mest ondt – i deres pengepung.


ANNONCE