Nyhed

Tinderbox afslører tre nye navne

Britiske Faithless er blandt nyhederne

Den nye odenseanske festival føjer nu to britiske navne og en dansk popsucces til programmet.

Faithless er et af de mest succesrige britiske bands inden for den elektroniske genre og har leveret store hits som "Insomnia", "God is a DJ" og "We come 1". Bandet gik egentlig i opløsning tilbage i 2011, men fejrer i år deres 20 års jubilæum med udgivelsen "Faithless 2.0". Der er tale om et remix-album, som består af re-mixes fra nogle af de mest respekterede dj's og producere igennem de sidste 20 år, men også fra store undergrundsnavne. Albummet bringer bandet på turné, hvor de altså blandt andet lægger vejen forbi festivalen i Odense.


 

Faithless er langt fra det eneste britiske akt, som er at finde og høre på dette års Tinderbox. Rockbandet Marmozets kigger nemlig også forbi. I slutningen af 2014 fik de et markant gennembrud på den britiske rockscene med debutalbummet "The Weird and Wonderful", og de opbyggede en stor fanbase med ep'en "Passive Aggressive" samt singlen "Vexed". I 2015 har de allerede spillet support for Muse på deres "Psycho Tour", men de turnerer altså også selv rundt og giver koncert på Tinderbox 2015.


 

Danske Julias Moon er det tredje og sidste navn, som Tinderbox har afsløret i denne omgang. Poptrioens første single "Bay" blev P3's Uundgåelige tilbage i oktober 2014, og efterfølgende har de fulgt op med "Lipstick Lies" og "Palace", der begge figurerer på ep'en "Fake ID Heartbreak". De 80'er-inspirerede synthpop-singler har kastet en international pladekontrakt af sig, og trioen er derfor blevet indkvarteret hos det amerikanske pladeselskab Republic Records. Nu er det altså også bekræftet, at bandet tjekker ind i Odense til sommer.


Tinderbox løber af stablen i Tusindårsskoven i Odense fra 26. til 28. juni 2015 og har ud over de tre nyheder også navne som Ellie Goulding, Royal Blood og MØ på programmet. Billetter kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE