Nyhed

Vinderen af Phonofile Nordic Music Prize er fundet

Finske Mirel Wagner slog blandt andre MØ og Lykke Li

Finske Mirel Wagner vandt årets Phonofile Nordic Music Prize, som blev uddelt på by:Larm-festivalen i Oslo torsdag aften. Den internationale jury mente enstemmigt, at den finske sangerinde og sangskrivers andet album "When the Cellar Children See the Light of Day" er det bedste nordiske album fra 2014. Dermed slog Wagner blandt andre navne som MØ og Lykke Li.

Mirel Wagner er den første finne, der har kontrakt med det legendariske amerikanske selskab Sub Pop (Nirvana, Afghan Whigs, Father John Misty med flere). Nu er hun også den første finske vinder af Phonophile Nordic Music Prize. Wagner vil ud over æren modtage en check på 30.000 norske kroner fra den norske kunstnerorganisation GramArt.

Den internationale jury består af følgende branchepersoner: Laurence Bell – Domino Records, Jeannette Lee – Rough Trade Records, Jonathan Galkin – DFA Records, Jude Rogers – The Guardian og Andres Lokko – SVD. Juryen udtaler:

"Dette album præsenterer en stærk, intens, ny stemme, der lyder, som om den kommer fra et dybt og ærligt sted. Som en samling af tilbageholdte og tillokkende noveller, fantastisk sunget og spillet, bliver denne plade ved med at trække dig tilbage i sin verden. Og bliv endelig ikke skræmt af titlen." 

To album fik derudover hædrende omtale, og de er begge danske. Nemlig Iceage og "Plowing into the Field of Love" og Selvhenter med "Motions of Large Bodies". Om disse album udtaler juryen:

"Vinderen og de to modtagere af hædrende omtale er alle fuldbyrdede album og stærke kunstneriske statements. De er intense og levende på forskellige måder, lige på og temmelig overvældende."

Prisen er blevet uddelt på by:Larm hvert år siden 2011 med et ønske om at skabe sammenhold mellem musikindustrien i de nordiske lande, skabe større international opmærksomhed omkring nordisk musik samt at fokusere på albumformatet.

De nominerede til prisen var som følger:

Emilie Nicolas (NO): "Like I'm a Warrior"

Gracias (FI): "Elngi"

Iceage (DK): "Plowing Into the Field of Love"

Lorentz (SE): "Kärlekslåtar"

Lykke Li (SE): "I Never Learn"

Neneh Cherry (SE): "Blank Project"

Mirel Wagner (FI): "When the Cellar Children See the Light of Day"

MØ (DK): "No Mythologies to Follow"

Pink Street Boys (ICE): "Trash From the Boys"

Prins Póló (ICE): "Sorrí"

Selvhenter (DK): "Motions of Large Bodies"

Todd Terje (NO): "It's Album Time" 

Tidligere vindere: 

Det er svenske kunstnere, som har taget de fleste priser hidtil. De tidligere vindere er:

Jónsi (ISL) - Go (2011)

Goran Kajfes (SE) - X / Y (2012)

First Aid Kit (SE) - The Lion Roar (2013)

The Knife (SE) - Shaking the Habitul (2014)

Mirel Wagner kan opleves på Ideal Bar i Vega 18. marts og på Dexter i Odense 19. marts. Find billetter via GAFFA Live

 

Hør to af sangene fra vinderalbummet nedenfor:

 

 

  

 

 

ANNONCE