Nyhed

Blod, sæd og aske: Stort interview med Father John Misty

Karismatiske Father John Misty i samtale med GAFFAs rockskribent Espen Strunk

"Ironi er som at bruge et meget kraftigt krydderi: Selvom du kun anvender en lille smule, og der er en million andre krydderier i retten, så er ironien det eneste, folk kan smage." Ordene falder backstage på det københavnske spillested Vega, og kommer fra 34-årige Josh Tillman – manden bag det karismatiske, musikalske alter ego Father John Misty og i byen for at give to udsolgte koncerter.

Men selvom ironien således kun er en del af fortællingen om fader John – ja, så er selve skabelsesberetningen bag den potente persona faktisk i sig selv ganske ironisk. For mens Tillman udgav plader under sit borgerlige navn – i øvrigt sideløbende med en karriere som trommeslager i folkrock-successen Fleet Foxes – oplevede han at fjerne sig længere og længere fra sig selv.

Og det var først, da Father John-figuren steg op fra en svamperus i Big Sur, Californien og tog over i al sin flabede flamboyance, sarkasme og sexfokusering, at Tillman oplevede at finde ind til kernen igen. For som Tillman bemærker, backstage denne mandag eftermiddag: "Sex og død, that's it. Det er alt, du behøver til en sund sangskrivningsdiæt."


Men lad os hellere starte fra begyndelsen; lidt i tre på spillestedet på Enghave Plads, hvor en tv-journalist kommer ud fra Tillmans lokale efter endt interview – dagens næstsidste på Tillmans program. "Det var op ad bakke i dag," fortæller han pladeselskabsfolkene som venter udenfor. Tv-journalisten har spurgt Tillman til terrorangrebet i Paris den foregående fredag, og skulle muligvis have ladt være. Jeg trækker diktafonen op af baglommen og træder ind i fader Johns gemakker.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE