Nyhed

Her er de nominerede til Europas bedste festival

Tre danske festivaler markerer sig i flere kategorier til European Festival Awards

Nu er de nominerede i den årlige prisuddeling for europæiske festivaler fundet, og Danmark er også fint repræsenteret. Roskilde Festival går igen i to kategorier, mens Tinderbox og Northside hver er nomineret i en kategori. 

I kategorien "Best Major Festival" er både veteranen Roskilde Festival og den nyopstartede Tinderbox nomineret sammen med 34 andre europæiske festivaler. 

Med kun et år på bagen er det en glædelig overraskelse for Tinderbox' festivalchef Brian Nielsen, der udtaler:

"Oven på en lidt ublid start og lidt meget støj fra det etablerede festivalmiljø i Danmark, så er det selvfølgelig fantastisk at få denne anerkendelse, selvom vi kun er nomineret til prisen, og det endda i en ret vild kategori! Vi gør os ikke forhåbninger om at vinde, men vi er blot stolte over, at man internationalt anerkender Tinderbox og tager os med på listen af nominerede sammen med de største festivaler i Europa"

Derudover er NorthSide nomineret i den næststørste kategori, "Best Medium-Sized Festival" sammen med intet mindre end 72 andre festivaler. Roskilde Festival får også æren af en nominering i den mindre kategori "Best European Line-Up" sammen med kun ni andre. 

Derudover er der en kategori, der nominerer de bedste headliners, hvor både Roskilde Festivals hovednavne Florence + The Machine, Kendrick Lamar og Muse er repræsenteret, sammen med Tinderbox' Robbie Williams og NorthSides Alt-J. 

Sidste år vandt Roskilde Festivals musikchef Rikke Øxner "The Award for Excellence & Passion", der er en ærespris, der tildeles af juryen. 

Du kan stemme her. 

ANNONCE