Nyhed

L.I.G.A.-trommeslager ikke dansk nok til statsborgerskab

Ihan Haydar møder stor opbakning på Facebook efter sin historie

Ihan Haydar, trommeslager og en tredjedel af det danske popband L.I.G.A., skrev i går et særligt opslag på Facebook. I opslaget fortalte Haydar den fulde historie om, hvordan hun har oplevet kampen om det eftertragtede danske statsborgerskab. Det vækkede stor empati hos mange læsere, heriblandt også andre kendte branchefolk. 

Historien går på, hvordan hun har været i karambolage med Udlændingestyrelsen, siden hun fyldte 18, og fortsat er det. I dag er irakisk fødte Ihan Haydar 22 år og har fortsat ikke dansk statsborgerskab. En af årsagerne til, at sagen har trukket ud så længe, er en forfalden gæld til Skat på 82 kroner.

"Det kan ikke være rigtigt, at man bliver behandlet på den måde! Nu vil den nye regering endda stramme reglerne, så det bliver endnu sværere at blive statsborger. Hvorfor?!? Tro mig, reglerne er stramme nok!" skriver Haydar på Facebook.


Trommeslageren bliver bakket op af blandt andre Poul Krebs og Lina Rafn, der skriver:

"Undskyld. Jeg skammer mig. Jeg har mennesker i min familie, som går ind for.. Ja, jeg har sgu ikke ordene for det, de går ind for, men jeg ved at resultatet er det, du beskriver - og det der er værre. Og jeg kan ikke vende dem. Jeg kan kun vende dem ryggen. Som om dét skulle hjælpe. Jeg håber, du bliver! Og bærer over med de blinde og uoplyste."

"Pinligt - hvordan er al den kynisme kommet ind i det her lille fine land - det var jo den, der skulle holdes udenfor!!!" skriver Poul Krebs. 


Haydars opsang kommer i kølvandet på den ophedede debat om strammere regler for udlændinge, der ansøger om dansk statsborgerskab.

"I går vågnede jeg op til, at Voice 15 havde nomineret mig til 'Årets Ikon'. Men jeg vågnede også op til en deprimerende mail fra Udlændingestyrelsen, som mindede mig om, at jeg endnu ikke skal føle mig velkommen..." slutter Ihan Haydar. 

L.I.G.A. vandt GAFFA-prisen for Årets Nye Danske Navn sidste år. Lyt til L.I.G.A's "Skylder Dig Ik' Noget" herunder. 

ANNONCE