Nyhed

Waqas: Her er mit livs playliste

Outlandish-vokalisten er klar med solo-ep og kortfilm – og fortæller om 10 sange, der har gjort ham til den, han er

Waqas, kendt som en tredjedel af Outlandish, er aktuel med solo-ep'en "Lucid Dreams" med bidrag fra blandt andre Medina og S!vas. Ep'en udkommer med en tilhørende kortfilm filmet og tilrettelagt af filmskaberen Amar Mahmood  – optaget på iPhone6. Om denne kortfilm udtaler Waqas:

"Medieverden er i hastig forandring, så hvorfor skulle musikvideo-formatet ikke også følge trop? Vi har med kortfilmen haft et ønske om at være fuldstændigt i øjenhøjde med seeren og give dem fornemmelsen af, at det er dem, der oplever, hvad der foregår inde i mit hoved". 

Du kan kortfilmen her, og nedenfor har vi bedt Waqas lave en playliste med 10 sange, der har gjort ham til den, han er. Hør playlisten nederst:

1. Bruce Springsteen: Born in the USA

p>

Det var det første kassettebånd, jeg lånte på biblioteket, og denne sang kørte konstant på min storbrors smadrede gule Sony Walkman. Jeg havde aldrig hørt nogen synge på en så kraftig og passioneret måde. Jeg hørte sangene hele tiden ved at spole tilbage, hvilket resulterede sig i, at jeg ødelagde båndet og afleverede det uden at sige noget. #UndskyldBrøndbyStrandBiblo

2. Disco Dancer Soundtrack: Disco Dancer 

Jeg er en Bollywood-junkie, især er jeg pjattet med 70'er og 80'er perioden, der var vildt funket og over the top, dette har jeg tit gjort brug af i mine musikalske bidrag i Outlandish. Min mor fortæller mig, at jeg ville klæde mig ud i sølvpapir og optræde med denne sang hele tiden. Skuespilleren var nemlig klædt i sølv fra top til tå i videoen.

3. 2pac: Keep Ya Head Up 

Som Lenny altid siger, det så er denne sang og denne mand grunden til, at vi forelskede os i hiphop.

4. Alliance Ethnik: Respect feat Vinia Mojica 

Klassiker, der udkom i '95, det var første gang, jeg så nogen med anden etnisk herkomst, født og opvokset i Europa rappe og bruge sin etnicitet som en del af udtrykket, det var vildt inspirerende.

5. Fugees: Vocab

Helt ukendt tilbage i mine 90'erne trådte de ud på scenen i Den Grå Hal med en guitar og sagde "you're about to hear something in hip hop you never heard before". Så spillede de "Vocab", og mit liv ændrede sig.

6. Outkast: Elevators 

Egentlig har Outkast og deres anden plade "ATLiens" været den største inspiration for Outlandish og også herfra, vi fandt vores navn, da det skulle være noget med Out. Denne sang er en hiphop-evergreen i mine øjne, simpelt, funky og lyrik i topklassen: "I live by the beat like you live check to check/if you don't move your feet, then I don't eat so we like neck to neck".

7. Goodie Mob/I Refuse Limitiation

De færreste ved, at Cee-Lo var med i en rapgruppe, og at han er den vildeste rapper. Goodie Mob var med til at inspirere mig med rå og sjælfuld gadepoesi. Hans vers i slutningen af sangen tager kegler. Det var også denne sang, der lærte mig, at man med musik kan beskrive det miljø, man kommer fra. Dette var det lumre Dirty South, og det kunne høres.

8. Outlandish: Love Joint

Det sample, vi brugte i sangen kickstartede faktisk hele vores lyd. Jeg sad på lokum, og inde på mit værelse kørte der noget 2pac, og inde på min søsters værelse kørte denne indiske sang, og i et par sekunder blandede sangerindens stemme sig med 2pac-beatet i perfekt harmoni, og det blev så til denne sang.

9. Bon Iver: Skinny Love

Melankoli og nærhed, når det er bedst, har hørt denne sang alt, alt for mange gange og bliver nok aldrig træt af den. Den har sammen med Bon Ivers generelle udtryk ændret min musikalske anskuelse i de senere år betydeligt meget og har også sat sit præg i, hvordan jeg laver musik idag.   

10. Ukendt Kunstner: Langt Væk 

Jeg er stor fan af gruppen, og denne sang blæste mig helt væk lige fra start. Den bryder med så mange regler for, hvordan dansk hiphop skal lyde, mega stemningsfuldt og hele otte minutter langt med lange instrumentalstykker. Sangen har i høj grad inspireret min egen lyd på min ep, "Lucid Dreams". Det også det band, hvor jeg har haft lidt ondt i røven over, hvorfor fanden jeg ikke kom op med noget lignende.

ANNONCE