Nyhed

11 essentielle udgivelser på Record Store Day

16. april vrimler det med specialudgivelser i pladebutikker verden over – her er 11 vigtige

16. april er der Record Store Day over hele verden – den årlige dag, der i 2007 blev indført for at støtte de uafhængige pladebutikker, og som er kendetegnet ved en lang række specialudgivelser, ofte i små oplag og ikke mindst på vinyl. Blandt hundreder af særudgivelser har vi valgt 11 essentielle, alle på vinyl – bemærk, at oplagene er små, og vi tør ikke garantere, at de alle finder vej til de danske pladebutikker.

Justin Bieber: Purpose

Megastjernens seneste album med hits som "What Do You Mean?", "Sorry" og "Love Yourself" udkommer i dagens anledning som picture disc.

David Bowie: I Dig Everything – The Pye Singles 1966

p>

Den nyligt afdøde legende giver lyd fra graven i form af seks sange fra de helt unge år. Udkommer på vinyl i 7500 eksemplarer. Bowie er også aktuel med picture disc-udgaver af "The Man Who Sold the World" fra 1970 (på 12 tommer-single) og "TVC5" fra 1976 (på 7 tommer-single).

Johnny Cash: Aboard the Blue Train With Johnny Cash

p>

Cashs album fra 1962 med sange om blandt andet tog udkommer på blå vinyl.

 
J. Dilla: The Diary

Rapperen og produceren, der døde i 2006, kun 32 år gammel, udsender sit sjette posthume album. Albummet blev indspillet tilbage i 2002, men udkom aldrig, da Dillas pladeselskab MCA ikke var tilfreds med resultatet.

The Doors: Live at the Aqaurius: The First Performance

Tredobbelt vinylalbum optaget i Hollywood i 1969 udkommer nu i 5000 eksemplarer.

Bob Dylan: Melancholy Mood

Sangskrivermesteren udgiver 20. maj et nyt album med coverversioner af evergreens, "Fallen Angels". Fire af dem udkommer på en ep på farvet vinyl allerede nu, i et oplag på 7000 eksemplarer.

Fleetwood Mac: The Alternative Tusk

En alternativ udgave af gruppens eksperimenterende dobbeltalbum fra 1979, med andre takes end dem, der kom med på originalen. Oplag: 5000 eksemplarer.

Grateful Dead: Capitol Theatre, Passic NJ 4/25/77 

Livealbum fra psych-rockerne i deres storhedstid udgivet på firdobbelt vinyl i 7700 eksemplarer.

Metallica: Liberté, Fraternité, Egalité, Metallica!

Metal-giganterne, som er årets officielle Record Store Day-ambassadører, udgiver et livealbum fra det parisiske spillested Le Bataclan, der blev ramt ved terrorangrebene fredag den 13. november 2015. Koncerten er optaget 11. juni 2003. Alt overskud fra salget går til ofrene og pårørende for terrorangrebene i Paris.

Sex Pistols: Never Mind the Bullocks, Here's the Sex Pistols

Punk-legenderne udsender deres første og eneste album på vinyl som picture disc i 5000 eksemplarer.

Patti Smith: Horses Live Electric Lady Studios

Den intense performer spillede i august 2015 – kort efter at have givet to udsolgte "Horses"-albumkoncerter i Det Kongelige Teater – sit klassiske debutalbum "Horses" live i sin helhed i det samme studie, hvor det blev indspillet 40 år tidligere. Oplag: 2000 eksemplarer.

Se listen over samtlige udgivelser her

Se listen over samtlige utgivelser her.

ANNONCE