Nyhed

Byd på nogle af stjernefotografen Jørgen Angels bedste pletskud

Rockfotografen har sat en række søsterbilleder til udstillingen Rock'n'Road, der hænger på Metrohegnet ved Østerport Station, til auktion

Københavnerne har i længere tid kunnet nyde Rock'n'Road, rockfotografen Jørgen Angels udstilling af fotografier af nogle af rockens mest ikoniske kunstnere, hængende på det grønne Metrohegn ved Østerport Station. Nu kan alle få chancen for at få et af billederne til at hænge i stuen, da søsterbilleder er sat til netauktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktionen. Se eksempler her forneden.

Billederne er en såkaldt Limited Edition, og de er magen til billederne, der hænger på Metrohegnet, i samme størrelse og udførelse. Dog uden båndet forneden med navn og årstal på og uden den reflekterende antigraffiti-film. De er fremstillet direkte på dobbelt aluminium-plade. To monteringsskinner på bagsiden, så er billedet oppe at hænge. Med andre ord; har man en ledig plads på stuevæggen, som man ønsker at pryde med for eksempel Jimi Hendrix, David Bowie eller Bob Marley, er der nu mulighed for at få et stykke fotokunst af en af Danmarks største rockfotografer.

Sidste år forsøgte utålmodige sjæle at tiltuske sig et af billederne på Østerport Station. Her blev Jimi Hendrix nemlig stjålet, hvad da også ærgede fotografen. Han sagde på daværende tidspunkt: "Det er selvfølgelig helt okay at være Hendrix-fan, men det her er sgu at gå for vidt. Tyvene har haft godt med værktøj med, men at dømme efter skaderne på hegnet, tror jeg ikke banditterne har fået billedet med i hel og pæn stand. Det har været nøje planlagt, måske bestillingsarbejde. Et billede på over to en halv meter er jo ikke et, man lige tager under armen og med i S-toget."

Jørgen Angel er en grand old man i dansk rockfotografi. I dag har han delvis trukket sig tilbage, men i slutningen af 60'erne og op gennem 70'erne tog han titusindvis af fotografier af danske og internationale rockmusikere i ind- og udland – og han kom ofte helt tæt på både kendte og mindre kendte musikere. Han tog for eksempel billeder af Led Zeppelin, da de spillede deres debutkoncert i Danmarik i 1968, og han var også med, da Gasolin' gav deres allersidste koncert i Malmö i 1978. Her fangede han det klassiske billede af Kim Larsen uden tøj på. 

Det er ikke nødvendigt at tage værktøjskassen med i byen nu. Skulle du have lyst til at eje et billede, kan du klikke ind på Bruun Rasmussens Kunstauktionen og give dit bud her: 

Link til Bruun Rasmussens Kunstauktion

Du kan se nogle af de flotte fotografier her:

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


 

 

 


 

ANNONCE