Nyhed

Edward Snowden indspiller sang med Jean Michel Jarre

Whistlebloweren medvirker på nyt nummer med elektro-veteranen

Whistlebloweren Edward Snowden har indspillet et spoken word-nummer med elektro-veteranen Jean Michel Jarre, skriver NME. Nummeret har titlen "Exit" og medvirker på Jarres nye album "Electronica Volume II: The Heart of Noise", som udkommer 6. maj.

Det var den engelske avis The Guardian, der satte parterne i forbindelse med hinanden, efter at Jarre i et interview med The Guardian udtalte, at Snowden var "en absolut helt i vores tid."
 
Nummeret er indspillet i Moskva i Rusland, hvor Snowden opholder sig for at undgå at blive udleveret til retsforfølgelse i sit hjemland USA. Her venter ham en retssag og formodentlig en længere fængselsstraf for spionage og tyveri, efter at han lækkede en lang række fortrolige dokumenter om USAs omfattende overvågningsprogrammer til tre journalister.
 
Om Snowden-nummeret udtaler Jarre følgende, ifølge NME, at det er et "hektisk, besættende techno-nummer, som skal prøve at illustrere idéen om den vanvittige jagt på "big data" på den ene side og CIA, NSA og FBI's jagt på en enkelt mand på den anden side."
 
På det kommende Jarre-album medvirker også mere musikalske gæster som Pet Shop Boys, Cyndi Lauper, Gary Numan, Jeff Mills og Peaches.
 
 
ANNONCE