Nyhed

Legendarisk filmkomponist gæster Danmark for første gang

Den hædrede komponist Ennio Morricone kommer til København i december, hvor han i spidsen for 200 musikere og sangere vil fremføre nogle af sine mest elskede stykker musik

For første gang nogensinde gæster den legendariske filmkomponist Ennio Morricone Danmark. Den 2. december står han i spidsen for 200 musikere og sangere i Forum, København.

For filmfans er Ennio Morricone kendt og elsket for nogle af de mest ikoniske mesterværker fra filmens verden. Ikke mindst hans musik til Sergio Leones "Once Upon a Time in the West", "Once Upon a Time in a America", "A Fistful of Dollars", "The Untouchables" og musikken til "The Mission" står ud som mesterværker i egen ret.

Soundtracket til Leones "The Good, The Bad and The Ugly" ligger på en 2. plads på listen over Top 200 bedste filmtracks gennem tiderne - og det kan da også være svært ikke at genkalde sig Clint Eastwoods smalle, slidte blik i filmen uden også at høre Morricones musik i baggrunden.

Senest er han blevet hædret for sit arbejde med musikken til Quentin Tarantinos "The Hateful Eight", som ud over at hjemtage årets Oscar i kategorien "Best Original Score" tillige har vundet en Golden Globe for "Best Original Score", en BAFTA for "Original Score" og "Best Soundtrack" af New York Films Critics Award.

Ennio Morricone har komponeret over 500 værker til film og TV, såvel som over 100 selvstændige værker. Den italienske filmkomponist nyder ikonisk anerkendelse over hele verden, og når han i en alder af 88 år står på scenen i Forum i København, vil han stå i spidsen for over 200 musikere og korsangere. Til dato har den aktuelle opsætning turneret i Europa med over 200.000 publikummer i 22 byer.


"På denne turné optræder jeg med et helt nyt program med nye højdepunkter, som jeg allerede arbejder på. Der vil selvfølgelig være klassiske stykker fra de store Sergio Leone westerns og 'The Mission'. Men den samlede oplevelse vil være anderledes denne gang. Jeg inkluderer musik fra mit samarbejde med Quentin Tarantino såvel nogle stykker musik fra Leone-westerns, jeg ikke har haft med på mine tidligere turnéer," fortæller Morricone.

Verdensturnéen havde premiere i Prag den 15. januar 2016. Prag er i øvrigt hjemby for Morricones højt elskede Czech National Symphony Orchestra, som akkompagnerede ham på de seneste internationale turnéer og som medvirkede ved indspilningerne af musikken til Tarantino’s Oscarvindende "The Hateful Eight". Orkestret er naturligvis med på scenen i København.

På denne del af turnéen gæster Ennio Morricone også Stockholm og Helsinki.

Billetsalget til koncerten i København starter den 29. april kl. 10 via Billetlugen


ANNONCE