Nyhed

Pet Shop Boys: Taylor Swift er poppens Thatcher

Neil Tennant sammenligner den amerikanske sangerinde med Englands tidligere premiereminister. Det er dog et kompliment.

Taylor Swift er efterhånden vant til, at Kanye West smider mobbende bemærkninger hendes vej næsten hver gang, han smider et nyt track på gaden. Pet Shop Boys Neil Tennant har også en mening om den amerikanske sangerinde. Han mener nemlig, at hun er popmusikkens Margaret Thatcher. Og det skal forstås som et kompliment. Det skriver NME. Se interview her forneden. 

I et interview med Noisey fortæller Tennant om sit syn på nutidens popmusik. Det er i denne sammenhæng, at han kommer med en sammenligning af Swift med den tidligere engelske premiereminister Margaret Thatcher. Tennant mener nemlig, at det er Swifts fokus på musikkens økonomiske aspekt, der er at ligne med Thatchers. 

"Jeg synes, at Lady Gaga har været meget interessant, og Taylor Swift er sådan lidt en Fru Thatcher af popmusik på den måde, at hun synes at omhandle økonomien bag, men ved du hvad, så er der i det mindste nogen, der er interesseret i det," siger Tennant. 


Taylor Swift har i de seneste år toppet adskillige lister for verdens rigeste musikere, og hun skabte sig også et ry som forkæmper for musikeres rettigheder, da hun trak al sin musik fra streamingtjenesten Spotify, fordi hun mente, at de ikke betalte musikerne nok. Hun har tillige skrevet et brev til Apple Musics streamingtjeneste med en lignende formaning.

I interviewet priser Tennant også en række nutidige kunstnere såsom The Weeknd, Justin Bieber og Zayn Malik. Han tilføjer: "Jeg synes, at det nuværende poplandskab er meget godt. Sidste år tænkte jeg, at mainstream popmusik endelig nåede til et sted for første gang, hvor det begyndte at tage inspiration fra, hvad der ville være undergrund, hvis det ikke var undergrund, hvis det ikke var blevet mainstream. Jeg mener egentlig bare, at The Weeknd og Skrillex arbejdede sammen med Justin Bieber. Zayn Maliks single 'It's You' er den mest smukke sang også."

Alt er dog ikke rosenrødt, og Tennant kritiserer nutidens popmusik for at mangle substans og dybde.


"Der er et problem i popmusikken til trods for, hvad jeg lige har sagt, og det er popmusikkens tema, og der er kun et nutidigt tema, og det er sangeren og muligvis dennes følelsesliv, og deres forhold til berømmelsen," forklarer han. "Der foregår ikke meget rollespil."

Pet Shop Boys udgav nyt album den 1. april i år. "Super" modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Ras Bolding. Han skrev: "Som man kunne forvente, er lyd og produktion gennemført fra først til sidst, og som album er det her godkendt. Men det lever ikke helt op til sin titel."

Se Neil Tennant blive interviewet via Noisey her: 


ANNONCE