Nyhed

Fik du hørt juli måneds 11 essentielle sange?

Vi har samlet guldet fra juli til dig

Vi er i fuld gang med en ny måned, og traditionen tro kigger vi tilbage på den forgangne måneds 11 stærkeste sange. Hør dem eller genhør dem nedenfor.

 1. Pixies - Um Chagga Lagga (Pixies)

Det er to år siden, at Pixies fandt sammen igen omkring albummet Indie Cindy. Nu barsler de med endnu et album, der er blevet døbt Head Carrier og som udkommer til efteråret. Den varmblodigt piskende Um Chagga Lagga er første smagsprøve fra det legendariske orkester, der var med til at støbe lyden af halvfemsernes alternative rock.


 1. PJ Harvey - Guilty

Den engelske sangerinde er i øjeblikket ved at tyndslide dækkene på sin tourbus, der stryger ned gennem de europæiske landskaber. Til dem, der ikke har fået tiltusket sig en billet, kommer singlen Guilty. Nummeret blev indspillet under Somerset Session, der var støbeskeen for hendes album The Hope Six Demolition Project, men er ikke blevet udgivet før nu.

 1. James Vincent McMorrow - Rising Water

Den irske sanger modtog roser for sit debutalbum Early in The Morning, der senere blev fulgt op af Post Tropical. Til september udkommer albummet We Move, der byder på mere skarptslebne vokalpræstationer end hans tidligere materiale, der klinger af hviskende stemmer.

 1. Justice - Safe And Sound

Det er ikke mindre end fem år siden, at den franske duo udgav albummet Audio, Video, Disco. Sidstnævnte bliver dyrket for fuld skrue på Safe And Sound, der genlyder af halvfjerdsernes blinkende dansegulv og optimistiske strygere. Det er endnu ikke bekræftet, at duoen udgiver nyt album, men de skulle efter sigende havde underskrevet kontrakt med selskabet Because Music. 1. Crystal Castles - Char

Char kommer i slipstrømmen på singlerne Concrete og Femen, der bebuder det tredje album fra den canadiske synth-duo, der debuterede tilbage i 2008. Dengang var det Alice Glass, der stod bag vokalsporene, men hun er siden blevet erstattet af sangerinden Edith Frances, der første gang lod sin stemme flyde på singlen Frail sidste forår.

 1. Agnes Obel - Familiar

Agnes Obel imponerede med debutalbummet Aventine i 2013. Familiar er første single fra hendes kommende album Citizen of Glass, der udkommer til oktober. Det er stadig sløvende og skrøbeligt, men lydrummet er fyldt ud af vokalmanipulationer, strygere og selvfølgelig det velkendte tangentspil.

 1. John Newman - Olé

Den engelske sanger er bedst kendt for nummeret Love Me Again, der strøg ind som en landeplage i 2013. Han er siden blevet lovprist for albummet Revolve, og som manden bag vokalsporene på flere Rudimental-numre. Olé er en svalende sang om kærestesorg og er blevet til i samarbejde med EDM-stjernen Calvin Harris. 1. Lucky Moon - Love We Shared

Det er Figurines-frontmanden Christian Hjelm og sangerinden Sarah Hepburn, der står bag navnet Lucky Moon. Duoen krydsede hinandens veje for 11 år siden, men har først nu fået tid i kalenderen til deres engelsksprogede projekt. Den countryinspirerede Love We Shared er første single fra deres hånd, og den finder forhåbentlig plads på det minialbum, der har varslet til efteråret.

 

 


 1. Local Natives - Fountain of Youth

Den bekymringsfrie single er tredje forløber for amerikanske rockorkesters album med den solrige titel Sunlit Youth. Bandet rusker op i ungdommens vildskab med sorgløse fraser, der bliver akkompagneret af et svævende kor og klingende guitarer. Albummet skulle efter sigende være lige på trapperne.

 


 1. Lord Siva - Vi Ses

Efter udgivelserne af ep'erne 100 og 180 byder Lord Siva på første smagsprøve fra et kommende debutalbum. Nummeret er produceret af Carl Barsk og er som sædvanlig svøbt om en kerne af dybfølt melankoli, et underspillet beat og svælgende strygere.

 1. Banks - Fuck With Myself

Kvinden bag Banks, Jilian Rose Banks, er i skrivende stund ved at lægge sidste hånd på sit kommende album, der følger op på debutalbummet Goddess fra 2014. I vinter udgav hun den længselsfulde Better, og selvom tonen stadig er dirrende sørgmodig, er der alligevel skarpere albuer at spore på Fuck With Myself med sit minimalistiske beat og overlegne vokal.

 

ANNONCE