Nyhed

MC's Fight Night lukker og slukker

Det legendariske rap-arrangement smider håndklædet i ringen

Siden 1999 har unge rappere prøvet sine rim af på hinanden i ringen til det prisvindende freestyle-arrangement, der siden dets begyndelse har stået som den ypperste begivenhed inden for battle-rap i Danmark. MC's Fight Night har banet vejen for flere prominente danske rappere gennem tiden, blandt andre Per Vers, UFO og Pede B, udviklet det danske sprog samt givet fans af genren utallige punchlines, men det er altsammen slut nu, da økonomiske problemer har tvunget arrangørerne bag til at sige farvel og tak efter 16 år. 

Sidste års MC's Fight Night blev afholdt i et udsolgt DR Koncerthus og vist på direkte landsdækkende tv. Nyhederne om arrangementets endelige kommer derfor som en overraskelse for mange, men mændene bag arrangementet, Michael C.U.P. Kløvedal og Thomas Enghave er sikre på, at det er den rigtige beslutning. Thomas Enghave udtaler:

"Vi har de sidste par år haft svært ved at finde en økonomisk samarbejdspartner. Som har villet denne målgruppe på den lange bane. En helt essentiel ting ved MC's Fight Night er det høje niveau, den detaljerede show-produktion, der giver folket den flotte finale, alle glæder sig til år efter år – og det vil vi ikke gå på kompromis med. 

MC's Fight Night er kendt for den store og flotte Las Vegas-inspirerede produktion. Skulle vi kunne levere det, uden en økonomisk sponsor, ville billetpriserne blive for dyre – og det er vi ikke interesserede i. Derfor har vi nu valgt at stoppe, mens MC's Fight Night vil blive husket i historien for den gode rap-kvalitet og det imponerende høje underholdningsniveau," forklarer Thomas Enghave.

Michael Kløvedal supplerer: Det har bestemt ikke været en nem beslutning. Men det er den rigtige. Jeg vil ikke afvise, at MC's Fight Night kan genopstå en dag, hvis vi finder den rigtige samarbejdspartner. Enten en stærk kommerciel partner, som virkelig vil os og vores fantastiske publikum eller måske med kulturpolitisk opbakning? Det er interessant at tænke på, at det, vi har skabt, aldrig har modtaget en eneste kulturkrone. Vi har haft politikere ringside med armene i vejret, men aldrig har der været noget støtte til at få hjulene til at køre rundt, hverken for os som arrangører eller for vækstlaget og den næste generation af freestyle MC's. Vi bytter nu hatten i hånden ud med et håndklæde, som vi kaster i ringen."

Finalen var i 2016 datosat til lørdag den 15. oktober i DR Koncerthuset. Billetsalget startede allerede dagen efter finalen sidste år, og der var allerede solgt over 400 billetter til finalen inden nytårsaften, hvilket kun bidrager til dagens overraskende nyhed. Alle, der har købt en billet vil få billetten refunderet hos Billetlugen.

MC's Fight Night beklager over for arrangementets og hiphop-kulturens mange følgere og ikke mindst alle de talentfulde MC's, der nu må nøjes med mindre battle-konkurrencer rundt omkring i landet. Men holder fast, at de lukker med døren på klem, og at de lever i drømmen om igen at kunne råbe "HELL MOTHERFUCKIN’ YEAH" med alle igen en dag i fremtiden.

ANNONCE