Nyhed

P3 får ny musikredaktør – og opgraderer på musikfronten

Mathias Buch Jensen tager over efter Lars Trillingsgaard – med en ny fremgangsmåde

P3 har fået ny musikredaktør. Mathias Buch Jensen er navnet, og han vil fremover vælge musikken til kanalen og stå i spidsen for P3’s kontakt til den danske musikbranche. Fremover vil musikvalget på P3 dog komme til at ske i et samarbejde mellem den nye musikredaktør og en bredt sammensat musikredaktion med løbende udskiftning blandt kanalens værter og musikkyndige.

Musikredaktionen, som også kaldes playlisteudvalget, vil som noget nyt fremover hver måned invitere eksterne musikkyndige med til redaktionsmøderne.

Mathias Buch Jensen kommer fra en stilling som musikjournalist og radiovært på P7 MIX med ansvar for blandt andet "P7 MIX Maraton". Mathias har en haft en lang karriere i dansk radio og har været vært på både Radio Skala, TV 2 Radio, P3 og altså senest P7 MIX.


Mathias Buch Jensen glæder sig til sin nye rolle:

”Jeg er stolt og glad over at være landet i et drømmejob som musikredaktør, som jeg går til med stor ydmyghed. Det er et job, hvor jeg fortsat kan bruge min viden om og passion for radio og musik. Jeg ser frem til at arbejde sammen med et hold af kompetente værter og musikkapaciteter og i fællesskab sætte retningen for P3’s musikprofil med fortsat fokus på ny, dansk musik,” siger han.

Redaktionschef på P3, Christian Ottenheim, glæder sig på sin side til at byde Mathias Buch Jensen velkommen som musikredaktør:


”Mathias er uden tvivl en kæmpe kapacitet, som spænder bredt i sin viden og har en kæmpe erfaring i arbejdet med musik og radioproduktion. Samtidig har vi på P3 et ønske om tættere dialog med musikbranchen og om at sikre større åbenhed om vores valg af musik. Det er en opgave, som jeg er sikker på, at Mathias kan være med til at løfte,” siger Christian Ottenheim.

Mathias Buch Jensen afløser Lars Trillingsgaard, der efter 13 år som musikchef på P3 overgår til en ny stilling som strategisk musikchef for P3 og P4 og de digitale radiokanaler P5, P6 Beat og P7 Mix.

Lars Trillingsgaard er gentagne gange gennem årene blevet udsat for kritik fra musikbranchen for manglende alsidighed. Kritik, han svarede på i et stort interview med GAFFA i 2014 – læs interviewet her.


I 2015 påviste Politiken, at udvalget af kunstnere, der blev spillet på P3, var faldet meget på få år. Hvor P3 i 2011 spillede knap 3700 forskellige danske og udenlandske kunstnere, var antallet i 2014 mere end halveret til 1612. Det medførte en ny, heftig mediedebat. I sommeren 2016 vedtog DR så handlingsplanen "Nye veje for musikken", som er blevet til på baggrund af dialog med det danske musikliv og indbefatter både radio, tv og web.

Blandt de øvrige initiativer på P3 er en række nye musiktiltag, der sætter spot på blandt andet dansk musik. Heriblandt det nye program "Pladeselskabet" med Mads Axelsen, der lige har haft premiere. Programmet har spot på ny musik, særligt den danske musik, og vil med DR's egne ord "udfordre lytterne musikalsk."

ANNONCE