Nyhed

Pumpehuset er reddet

Det københavnske spillested er sikret frem til 2024

Det københavnske spillested Pumpehuset, der har været lukningstruet fra udgangen af 2017, er nu reddet helt frem til 2024. Københavns Kommune og Københavns Ejendomme har i fællesskab med Pumpehuset indgået en aftale, der sikrer, at Pumpehuset kan bruge bygningen i Studiestræde få hundrede meter fra Rådhuspladsen i København gratis frem til 2024. Det svarer til et årligt huslejetilskud på 1,1 millioner kroner, skriver Politiken. Aftalen forventes vedtaget på Kultur- og Fritidsudvalgets møde onsdag 14. december.

"Vi har fundet en supergod løsning. Jeg er pavestolt", lyder det fra Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Pumpehuset stod ellers til at lukke ved udgangen af 2017, da spillestedet ikke fik forlænget sit kommunale tilskud, men nu har et bredt politisk flertal bestående af blandt andet Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti sikret Pumpehuset frem til 2024.

Pumpehusets direktør Kristoffer Bramsen er ikke overrasket begejstret for aftalen med kommunen: "Jeg troede reelt på, at løbet var kørt. Det var svært at gøre noget derfra," siger han til Politiken. "Det gode ved den her proces er, at alle har ønsket, det skulle lykkes, for det kører skide godt for Pumpehuset."

Københavns Kommune vil dog trappe Pumpehuset ud af driftsstøtteordningen, sådan at spillestedet går fra 1,2 millioner kroner i 2017 til 0 kroner i 2021. Samtidig falder kravet om antal afholdte koncerter fra de nuværende 150 om året til 60, men Pumpehuset skal ellers fastholde den profil, det har i dag, med fokus på indierock, hiphop, metal og elektronisk musik. Det giver nye udfordringer, men også muligheder, fortæller Kristoffer Bramsen.

"Der bliver over tid rum og plads til at lave andet end kultur i huset, og det er i den større frihed, jeg skal finde nogle penge. Den ny aftale er mindre forpligtende end den tidligere, så jeg kan bedre indgå aftaler med andre samarbejdspartnere eller restauratører," siger han til Politiken.

Pumpehuset blev bygget i 1858. Oprindeligt tjente huset som vandforsyning til København og pumpede vand fra Søndermarkens underjordiske cisterner til byens øverste etager. I 1987 blev stedet omdannet til spillested som erstatning for Saltlageret, der blev lukket, for at man kunne opføre Tycho Brahe Planetariet. Pumpehuset gik konkurs i 2010, men genopstod i 2011 med penge fra Nordisk Film og under ledelse af fest- og koncertarrangørerne Kristoffer Bramsen og Ronnie Hansen. Senere har både Nordisk Film og Ronnie Hansen trukket sig ud, og siden 2015 har Kristoffer Bramsen alene stået i spidsen for Pumpehuset.

Pumpehuset har i dag to sale med plads til 600 og 400 personer. Blandt de kunstnere, som gennem tiden har spillet på stedet, kan nævnes Robbie Williams, Björk, PJ Harvey, Iggy Pop, Suede, Linkin Park, Garbage, David Byrne, Crowded House, Martha Wainwright, Glasvegas, Anderson.Paak, Roky Erickson, The Internet og Sugar Hill Gang. I den kommende tid byder spillestedet på navne som The Dillinger Escape Plan, Ed Harcourt og Children of Bodom.

 

 

 

 

 

ANNONCE