Nyhed

Status Quo-guitarist Rick Parfitt er død

Parfitt, der spillede med bandet i 49 år, blev 68 år

Rick Parfitt, rytmeguitarist i det engelske boogierockband Status Quo, er død, 68 år gammel.

På gruppens Facebook-side kan man blandt andet læse følgende:

"Vi er knuste over at måtte meddelte, at Status Quo-guitarist Rick Parfitt er gået bort ved frokosttid i dag (24. december, red.). Han døde på et hospital i Marbella, Spanien, som følge af en alvorlig infektion. Parfitt blev indlagt på hospitalet torsdag aften (22. december, red.) efter at have fået komplikationer med en skulderskade forårsaget af et tidligere fald."

"Denne tragiske nyhed kommer på et tidspunkt, hvor Rick så enormt frem til at indlede en solokarriere med et album og en selvbiografi planlagt til 2017 efter at have stoppet med at turnere med Status Quo efter lægernes råd."
 
Læs hele indlægget nedenfor.
 
 
Rick Parfitt var med til at danne Status Quo i 1967 sammen med blandt andre gruppens sanger og lead-guitarist gennem alle årene, Francis Rossi. Han spillede med gruppen i 49 år, indtil han trådte ud af gruppen i oktober 2016 af helbredsmæssige årsager. Han fik i 1997 en tredobbelt bypass-operation og kom sig igen, men fik et hjerteanfald i sommeren 2016.

Status Quo har solgt over 100 millioner album gennem årene og er især kendt for hits som John Fogerty-coveret "Rockin' All Over the World" (1977), "Whatever You Want" (1979) og Bolland & Bolland-coveret "In the Army Now" (1986). Selvom nogle af Status Quos største hits er covernumre, skrev Parfitt også en lang række af gruppens sange, blandt andre "Whatever You Want":

 

ANNONCE