Nyhed

Fem nye navne til NorthSide

Festivalen offentliggør nu fem nye kunstnere til årets program, blandt andre Jake Bugg

NorthSide Festival har netop annonceret fem tilføjelser til årets program, som byder på tre gange electronica, en dj-duo og en singer-songwriter.

Ifølge en pressemeddelelse er de nye elektroniske navne "spændende og grænsesøgende", mens de hver medbringer en unik electronica-tilgang.

Bedøm selv navnene, som er som følger: Flume, Digitalism og Av Av Av.


Desuden er den eklektiske danske dj-duo Den Sorte Skole offentliggjort.

Derudover oplyser festivalen, at den naturligvis ikke har glemt godterne til rock-fans, og de tre elektro-navne og dj-duoen får derfor selskab af engelske Jake Bugg.

Læs her om de nye navne:


Flume (AU):

Australske Harley Edward Streten, kendt under kunstnernavnet Flume, står klar til dette års Northside-line-up. Flume er forholdvis ny i faget, men den 24-årige musiker er blevet et stort electronica-navn i hjemlandet. Musikeren har lavet remix til velkendte navne som Lorde, Disclosue, Arcade Fire og Sam Smith og desuden har debutpladen "Flume" indtjent to platinplader. Nu er Flume på vej med sit andet album, "Skin", hvor blandt andet hittet "Never Be Like You" – P3's Uundgåelige i denne uge – er at finde.


Digitalism (DE):

Tyske Digitalism sørger for mulighed for dans, når musikernes "hektiske blanding af rock og electronica" brager ud over scenen. Med album som "Idealism" og "I Love You Dude" har duoen bevist, at de selv kan lave hits, men har også remixet for kunstnere som MØ, WhoMadeWho og Depeche Mode.


Av Av Av (DK):

Trioen bag danske Av Av Av, Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad, har med hittet "All Good" (2014) fået danseglade electronica-fans fra ind- og udland op af stolene. Sidste år spillede de på Roskildes Apollo-scene, og nu melder de deres ankomst til NorthSide.


Den Sorte Skole (DK):

De to danske gutter Simon Dokkedal og Martin Fernando Jakobsen står bag københavnske Den Sorte Skole. Deres musik er baseret på et mix af genrer som for eksempel folk, psych rock, electronica og reggae, hvilket tilsammen skaber den unikke lyd. Hør dem på årets NorthSide, når de fyrer op for pladespillere og mixere.


Jake Bugg (UK):

Unge Jake Bugg – kun 21 år – har formået allerede at smide to plader på gaden, hvor af debutalbummet "Jake Bugg" (2012) indbragte sangeren en 1. plads i hjemlandet og desuden to platinplader. Den engelske musiker er på nuværende tidspunkt i gang med indspilningerne til en opfølger til 2013-pladen "Shangri La".


Med offentliggørelsen af de fem navne er Northside Festival nu klar med 27 navne, som lyder på: Av Av Av, Beach House, Beck, Bernhoft, Bloc Party, C Duncan, Caribou, Damien Rice, Deftones, Den Sorte Skole, Digitalism, Duran Duran, Flume, Iggy Pop, Jake Bugg, Jamie xx, Lukas Graham, Malk de Koijn, Sigur Rós, The Chemical Brothers, The Minds of 99, Ukendt Kunstner, Unknown Mortal Orchestra, Velvet Volume, Wilco, Yeasayer og Yelawolf.

Det endelige line-up bliver afsløret på næste tirsdag, den 23. februar.

Festivalen løber af stablen i Ådalen ved Aarhus mellem den 17.-19. juni.


Billetter kan købes via GAFFA.dk/festivalguide 

ANNONCE