Nyhed

Guide: 11 essentielle album, vi glæder os til i februar

Kanye West, Choir of Young Believers og Wolfmother er blandt de 11, som er aktuelle med nye album i februar

Efter en småsløv januar måned med få udgivelser på musikfronten kan vi se frem til en februar måned, som er sprængfyldt med spændende musikudgivelser. Her er 11 udgivelser, vi glæder os til i februar:

Jacob Bellens: "Polyester Skin", 5. februar

Jacob Bellens, medgrundlægger af de pt. pauseholdende grupper I Got You on Tape og Murder, udgiver den 5. februar sit tredje soloalbum, "Polyester Skin". Et album, som er Bellens' første internationale udgivelse, udgivet på pladeselskabet HFN Music, beliggende i Hamburg. Albummet består af sprøde, elektroniske popnumre prydet med Bellens' karakteristiske, dybe og bløde vokal. Albummet er indspillet i samarbejde med produceren Kasper Bjørke og vil desuden indeholde numre, hvor Tomas Høffding (WhoMadeWho), Jakob Høyer (The Raveonettes, Trentemøller med flere) og Nils Grøndahl (Under Byen med flere) gæster.

Lucinda Williams: "The Ghost of Highway 20", 5. februar


Den amerikanske countrysangerinde Lucinda Williams er klar med et nyt album, som i ægte countrystil omhandler mennesker, som enten rejser eller bor i nærheden af motorvejen Highway 20, i Williams' hjemstat Louisiana. Albummet udkommer på Williams' eget pladeselskab, som deler navn med motorvejen fra dette albums titel.

Kanye West: "Waves", 11. februar


Kanye Wests nyeste album, som kommer på gaden den 11. februar, har været længe undervejs, og hele to gange har West skiftet albummets titel. Først gik det under navnet "So Help Me God", derefter "SWISH" og nu "Waves". Til trods for at West havde udtalt til Vanity Fair, at albummet først var færdigt om seks måneder, skal Kanye West-fans altså ikke vente længere end til den 11. februar, før de kan få fingrene i endnu et album fra den til tider provokerende rapper.

EXEC: "The Limber Real", 12. februar


Veto-forsangeren Troels Abrahamsen meldte i september måned ud, at han har arbejdet to år på soloprojektet EXEC. Modsat Vetos elektroniske toner er EXECs lyd karakteristisk ved udelukkende at være analog. Foruden Abrahamsens særegne stemme besår musikken blot af tonerne fra et enkelt klaver.

Animal Collective: "Painting with", 19. februar


Det er efterhånden hele fire år siden, den eksperimenterende gruppe Animal Collective sidst har udgivet et nyt album. Nu er Animal Collective tilbage og består på dette album af trioen Panda Bear, Avey Tare og Geologist, som netop var den samme trio, der udgav albummet "Merriweather Post Pavilion" i 2009. Det album, som er bandets største succes til dato.

Choir of Young Believers: "Grasque", 19. februar


I forhold til Choir of Young Believers' to tidligere album er det kommende album, "Grasque", markant mere elektronisk præget. Foruden dette stilskift byder albummet på tekster på både engelsk, dansk og græsk. Singlen "Jeg Ser Dig", som er en del af albummet, er allerede blevet spillet flittigt på P6 Beat.

Wolfmother (billedet): "Victorious", 19. februar


"Victorious" er det australske retro-rockbands fjerde album. Albummet er produceret af Brendan O'Brien, som tidligere har været producer for rockbands såsom Pearl Jam og Stone Temple Pilots. Singleforløberne "Victorious" og "City Lights", som begge indeholder Wolfmothers velkendte syre-rocklyd, har skabt store forventninger til resten af albummet.

Annika Aakjær: Titel vides endnu ikke, 19. februar


Der er gået hele seks år, siden Annika Aakjær sidst har udgivet et album, men den 19. februar udgiver den rødhårede sangerinde et nyt album med en titel, der endnu ikke er offentliggjort. Albummet er udarbejdet i samarbejde med den svenske producer Johan Eckeborn, og sammen har de fundet en mere elektronisk lyd set i forhold til Aakjærs tidligere arbejde.

Nikolaj Nørlund og Copenhagen Phil: "Villa", 20. februar


Nikolaj Nørlund er ved at være klar med sit ottende dansksprogede soloalbum, der som noget helt nyt for Nørlund er indspillet i samarbejde med symfoniorkestret Copenhagen Phil og dirigent Hans Ek. Nørlunds vision med albummet var at skabe musik, hvor Nørlunds tekster skulle smelte sammen med tonerne fra Copenhagens Phils.

Hymns From Nineveh: "Sunday Music", 26. februar


"Sunday Music" er et album sprængfuldt med store følelser. Sangskriver Jonas H. Petersen udtaler selv følgende om albummet: "Følelsen af længsel efter kærlighed, nærvær og fællesskab er en rød glødetråd gennem sangene." Hymns From Ninevehs tidligere fire album har alle fået fem stjerner og rosende ord af GAFFAs anmeldere, og der er derfor store forventninger til Hymns From Ninevehs "Sunday Music".

Fallulah: "Perfect Tense", 26. februar


Den farverige sangerinde Fallulahs nye og tredje album, "Perfect Tense", udkommer som noget nyt for Fallulah internationalt, via pladeselskabet Instant Records, som holder til i New York. Albummet er produceret i samarbejde med engelske Liam Howe, der tidligere har produceret for store navne som Lana Del Rey, Florence + the Machine og FKA Twigs.

ANNONCE