Nyhed

Trommeslageren Jens Breum er død

Han var en af de mest brugte trommeslagere i 1970'erne og 1980'erne og spillede med et hav af bands. Nu har han tabt kampen til leukæmi. Jens Breum blev 66 år.

Breum kunne klare alt!

Med sit levende, virtuost rullende spil bag trommerne, var Jens Breum (Larsen, yderst til venstre på billedet) det vigtigste bandmedlem i hvilken som helst sammenhæng. En mand, man altid kunne ringe til, når man skulle have et orkester til at få den altafgørende indre DNA. For Breum, som vennerne konsekvent kaldte ham, var musisk, havde en hjerne, der huskede samtlige sangtekster og andre detaljer, samtidig med at han med selve sit spil, der indeholdt så mange detaljer, kunne få et hvilken som helst band til at lyde godt. Fordi han på en gang evnede at give plads, og samtidig var den bundsolide, sprællevende bund, der var en drøm at spille i band med.

For min generation var Jens Breum en konstant! Så mange koncerter med tidens kunstnere ville have ham med, og typisk var det da også, at da veteranen Bjørn Uglebjerg gik hen og døde tidligt, stod den selvfølgelige afløser klar i form af allestedsværende Jens Breum. Bare spørg Frede Fup, Lone Kellermann (hvis hun stadig var her) og alle de andre om, hvordan alt gik, når bare Breum sad ved gryderne.


Selvfølgelig husker vi ham specielt som trommeslageren i legendariske Hyldemor! Og det var da også, da den årlige HYLDest på hjemmebanen, Loppen på Christiania, for nylig blev aflyst, at vi begyndte at blive urolige. Et band der lige havde mistet Jens Hansen til kræften, havde en absolut hovedkraft syg af leukæmi. Det lignede ikke Breum at aflyse, men her var kampen for hård. Stamceller blev faktisk fløjet ind fra Tyskland, men lige lidt hjalp det og over de sidste tre uger gik det bare ned ad bakke. Med kæresten holdende om sig udåndede Jens Breum i går.

En længere og uddybende nekrolog følger. Jeg er for berørt og skal lige have et øjeblik.

JENS BREUM - 1949-2016 - ÆRET VÆRE HANS MINDE


ANNONCE