Nyhed

16 album, vi glæder os til i 2016

2015 bød blandt andet på flere store udsættelser, som (forhåbentlig) kommer os til gode i det nye år

Man føler sig lidt som et barn løs i en slikbutik. Det er svært ikke at blive lidt grådig, når udvalget af albumudgivelser er så overdådigt, som det er i år. Ikke desto mindre har vi forsøgt at begrænse os til 16 plader, som vi glæder os ekstra meget til. 

Ud over de nedenfor udvalgte navne kan vi også glæde os til album med blandt andre Gwen Stefani, The Shins, Metallica, Gorillaz, Radiohead, Haim, Drake, The Strokes, Missy Elliot, M.I.A., Animal Collective, Vampire Weekend, Run The Jewles og The XX. Sikke et år, det bliver! 

Band Of Horses: Titel og udgivelsesdato endnu ukendt 


Der er endnu ikke meget kendt omkring det kommende femte studiealbum fra den amerikanske folk/country/rock-gruppe. I sommer udgav forsanger Ben Bridwell og Iron & Wine-forsangeren Sam Beam sammen albummet "Sing Into My Mouth" med cover-numre. I samme ombæring begyndte snakken at rulle om Band Of Horses eget kommende album, men informationerne har været sparsomme fra bandets egen side. I december delte Ben Bridwell en ny julesang, "The Christmas Thing" på bandets Facebook-side og løftede samtidig sløret for, at de er i gang med at lægge planer for det nye album. "Med hensyn til de onde planer for det kommende album, så håber jeg, at dette blot vil være en af mange godbider, jeg kan give jer, efterhånden som vi nærmer os udgivelsesdagen," skriver han til sidst i opslaget. Albummet er produceret af Jason Lytle fra bandet Grandaddy.

Jacob Bellens: "Polyester Skin", 5. februar


Murder- og I Got You On Tape-frontmand Jacob Bellens er en yderst produktiv mand. "Polyester Skin" er Bellens' første udgivelse på et internationalt pladeselskab, nemlig HFN Music i Hamburg, der også udgiver for blandt andre Trentemøller og Reptile Youth. "Polyester Skin", der er Bellens' tredje album som solist, kommer til at bestå af sprøde, elektroniske pop-produktioner og Jacob Bellens særegne vokal og tæller desuden gæstemusikere som Tomas Høffding (WhoMadeWho), Jakob Høyer (The Raveonettes, Trentemøller med flere) og Nils Grøndahl (Under Byen med flere). Albummet er et produkt af to års samarbejde med producer og dj Kasper Bjørke, som også ved flere andre lejligheder har arbejdet sammen med Bellens. 

James Blake: "Radio Silence", udgivelsesdato endnu ukendt


James Blakes tredje album var et af de mest imødesete album, der var sat til at udkomme i 2015, men albummet dukkede aldrig op. I 2013 stod James Blake bag et af årets mest kritikerroste album, "Overgrown". Den store succes har selvfølgelig også været medvirkende til, at forventningerne til det kommende udspil har været store, og mange har spekuleret i, hvorvidt briten vil være i stand til at følge op på dem. Ifølge Conseqence Of Sound har Blake spillet adskillige kryptiske versioner af sine nye sange under sine seneste koncerter.

Indtil videre ved vi med sikkerhed, at den britiske elektro-magiker har arbejdet sammen med både Kanye West og Bon Iver på albummet, hvilket han afslørede i et interview med Esquire allerede i sommer. Sidstnævnte har også rykket på sig det seneste år og givet håb om en kommende album, men det er stadig for tidligt at sige noget med sikkerhed om Justin Vernons tilbagevenden i 2016. Læs mere om det her.


David Bowie: "Blackstar", 8. januar

Allerede nu på fredag, hvor det tilmed er hans 69-års fødselsdag, udkommer den levende legendes 25. album. "Blackstar" har en spilletid på 45 minutter og indeholder kun syv numre. Albummet er indspillet i The Magic Shop i New York med en gruppe jazzmusikere. Ifølge avisen The Times skulle "Blackstar" være den musikalske kamæleons "mest mærkelige album til dato" og "fuldstændig skørt". De tyske elektro-pionerer Kraftwerk er blandt andet blevet nævnt som sammenligningsgrundlag ligesom adskillige jazz-inspirationskilder. Men selvom det "mærkelige" album måske ikke tilfredsstiller fans af Bowies klassiske 70'er-glamrock-stil, så er der stadig nok at glæde sig til at dømme ud fra de foreløbige singler, der har fået en særdeles varm modtagelse blandt publikum og kritikere. Hør selv herunder. 


Choir Of Young Believers: "Grasque", 19. februar

Choir of Young Believers debuterede i 2007 med ep'en "Burn the Flag" og har siden udgivet to meget roste album med himmelstræbende indiepop under ledelse af sanger, sangskriver og guitarist Jannis Makrigiannis. Gruppens tredje album, "Grasque", bliver mere elektronisk orienteret og byder på tekster på både engelsk, dansk og græsk, idet Makrigiannis har græske rødder. Singleforløberen "Jeg Ser Dig" er allerede blevet et solidt hit på P6 Beat.


Exec: "The Limber Real", 12. februar

I september måned løftede Troels Abrahamsen sløret for to års arbejde med det nye soloprojekt Exec, der modsat hans hidtidige elektroniske projekter adskiller sig ved at være analogt. Musikken er blevet barberet ned til et enkelt klaver til at akkompagnere Abrahamsens vokal i forsøget på at indfange det helt rigtig soniske univers og gøre musikken så organisk som muligt. Troels Abrahamsen har flere gange genopfundet sin musikalske identitet. Mest kendt er han nok som frontmand i Veto, men han har også udsendt musik under navnet SuperTroels og slet og ret bare Troels Abrahamsen. 

Lyt til Abrahamsens live-debut som Exec på CPH:DOX, hvor han premierede andensinglen fra debutalbummet:

Fallulah: "Perfect Tense", 26. februar


Danmark har haft stor succes med at udklække stjerner af international karakter de seneste år. Sidst på sommeren blev det sangerinden Fallulahs tur til at skrive kontrakt med det anerkendte New York-baserede pladeselskab Instant Records, der nu skal udgive hendes tredje album. Også hendes to tidligere album blev i sommer udgivet i USA på selskabet. Bag produktionen står den engelske producer Liam Howe, der har produceret for populære og anmelderroste kunstnere som Lana Del Rey, Florence + the Machine og FKA Twigs.

Hymns From Nineveh: "Sunday Music", 26. februar


Når "Sunday Music" udkommer, følger det op på en række af fire album, der alle har fået fem stjerner og mange rosende ord fra GAFFAs anmeldere. "Sunday Music" bliver et album, der er mere umiddelbart og ligetil end de hidtidige album, som har været overvejende præget af komplicerede kompositioner og filosofiske begreber og koncepter. 


"'Sunday Music' er sange om store følelser, om det, der rører mig. Følelsen af længsel efter kærlighed, nærvær og fællesskab er en rød glødetråd gennem sangene. Men sangene kan også ses som en fortælling om en magisk søndag, hvor tiden ophæves, årstiderne skifter frem og tilbage, og hvor man følger et menneske på en livsvandring – en livsvandring, der i høj grad spejler min egen," fortæller sanger og sangskriver Jonas H. Petersen selv om albummet.

M83: Titel og udgivelsedato endnu ukendt


Der er gået over fire år siden den franske elektro-duo M83's tredje og seneste album, "Hurry Up, We're Dreaming", der står som gruppens bedste til dato og kastede singlerne "Midnight City", "We Own the Sky" og "Reunion" af sig. I efteråret genudgav bandet deres to første album, "Digital Shades" og "Saturdays = Youth" samt en b-side af sidstnævnte med remixes. I samme pressemateriale blev det dog også afsløret, af bandet arbejdede på nyt materiale, der angiveligt skulle udkomme i 2016. For at gentage opfordringen fra 2011: Hurry up, we're dreaming!

Frank Ocean: "Boys Don't Cry", udgivelsesdato ukendt


Den længe ventede opfølger på "Channel Orange" var sat til at udkomme i juli 2015 sammen med et magasin, men ligesom flere af sine kendte kolleger lader Ocean vente på sig – dog omspændet af en del mere mystik en eksempelvis kollegerne Rihanna eller Kanye West. Helt tilbage i april lod albummet efter alt at dømme til at være færdigt, eftersom Ocean på sin egen hjemmeside delte et billede med ordene "Jeg har to udgaver. Jeg har tooooo udgaver" samt tre hashtags: "#ISSUE1 #JULY2015 #BOYSDONTCRY". Det er dog det sidste, man har hørt fra hans kant. 

Pede B & DJ Noize: "Gin & Cocio", 18. marts


"Gin & Cocio" er endnu et konceptalbum affødt af samarbejdet mellem den teknisk overlegne MC Pede B og hans DJ-kompagnon DJ Noize. Projektet kunne opleves i fuldt format på Roskilde Festivals Arena i sommer - en koncert, der fik seks stjerner af GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard, der begejsteret konkluderede: "Pede "De siger, jeg er produktiv / Jeg siger, jeg ikke er doven" B leverede den bedste danske rap-koncert på Roskilde, jeg nogensinde har oplevet." Lige så stor en succes var det, da B og Noize sidste gang arbejdede sammen på klip-og-klister-albummet "Vi Hjerte Alberte", et hyldestalbum til Alberte Winding, der ligeledes fik seks stjerner af GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr.

Rihanna: "Anti" (billedet er coveret), udgivelsesdato ukendt


Rihanna har længe varmet op til sit kommende album ved at udgive tre singler hen over 2015, i oktober offentliggjorde hun titlen "Anti", og i november søsatte hun en ny hjemmeside, Antidiary.com – dog uden ny musik. Mange ventede, at albummet ville blive udsendt i november op til julesalget, sådan som det har været tilfældet for de sidste fire af superstjernens syv album. Der var også spekulationer om hun ville udgive albummet på juledag, men det blev heller ikke tilfældet. I december sagde sangerinden og sangskriveren Sia, der er blandt Rihannas sangskrivere, at Rihanna stadig mangler sange til albummet, som dermed måtte konstateres ikke var lige om hjørnet. Men eftersom "Anti World Tour" skydes i gang allerede i februar i USA, så kan der bestemt ikke være langt igen. 

Savages: "Adore Life", 22. januar


Den svære toer er lige om hjørnet for det engelske punkband Savages, der havde stor succes med debuten "Silence Yourself", der kom i 2013 og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder, Rune Schlosser: "Det er ikke hverdagskost, at man ender med at gå rundt i lejligheden med sine knyttede næver hævet højt, højt oppe efter at have taget et album ind. Det gjorde denne anmelder efter dette albums slutning, før det blev spillet igen og igen." Det kommende album er desuden mixet i København af danske Trentemøller, der også har lavet utallige af remixes af blandt andet Röyksopp, The Knife og Moby og har produceret for navne som Giana Factory og Darkness Falls.

Sia: "This Is Acting", 29. januar


Sia er en af tidens mest produktive popmaskiner. Samtidig med, at hun har skrevet sange til Rihannas længe ventede "Anti" og Adeles "25", har den australske sangerinde og sangskriver også haft tid til at skrive sit eget syvende album. Sia udgav "1000 Forms Of Fear" i juli 2014, og GAFFAs musikanmelder Michael José Gonzalez kvitterede med fem stjerner og skrev: "Gennem årene har Sia tydeligvis forfinet sin evne til at skrive pophits og overstrøet dem med sig eget personlige præg, og 1000 Forms of Fear er kulminationen herpå. Alt tyder på, at vi kun har set toppen af Sias kommende status som popstjerne. Fængende."

U2: "Songs Of Experience", udgivelsesdato ukendt


Guitaristen The Edge har netop afsløret i et interview med Q Magazine, at der er et nyt U2-album på vej i 2016. Albummet får titlen "Songs of Experience" som opfølger på "Songs of Innocence" fra 2014, begge titler opkaldt efter den britiske digter William Blakes digtsamling "Songs of Innocence and of Experience" fra 1789. The Edge sammenligner albummet med 1993-albummet "Zooropa" og siger, at bandets mangeårige producer Brian Eno (som dog ikke arbejdede på gruppens seneste album, "Songs of Innocence" fra 2014) gerne ville have, at gruppen indspillede plader i ånden fra "Zooropa". Et album, der tog mindre end et halvt år at skrive og indspille, hvorimod bandet arbejdede on-off på "Songs of Innocence" i fem år.

Kanye West: "SWISH", udgivelsesdato ukendt


"SWISH" har været længe undervejs, og det ser ud til, at vi må væbne os med tålmodighed her i 2016 – hvis albummet da overhovedet når at komme i år. I et interview med Vanity Fair i efteråret sagde West nemlig, at der ville gå op til seks måneder endnu, før albummet er færdigt. Den 1. januar, et år efter Paul McCartney-samarbejdet "Only One", udgav Kanye West nummeret "Fact". Ud over samarbejdet med Paul McCartney er 2015 mest gået med at vente på det nye album, som efter sigende skulle have heddet "So Help Me God", en titel, som senere er blevet ændret til "SWISH". Der er fortsat ikke nyt om, hvornår det efterspurgte album rammer gaden.

ANNONCE