Nyhed

Danmarks Rockmuseum åbner og skifter navn

Ragnarock bliver navnet på landets nye rockmuseum, der åbner til april

Fredag den 29. april klokken 14.00 åbner Danmarks nye rockmuseum på Rabalderstræde 1 i Roskilde, der har fået det nye navn Ragnarock. Åbningsceremonien udføres af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og indbudte gæster, og samme weekend åbner museet for publikum. Der vil være gratis entré for alle. 

Navnet Ragnarock er inspireret af den nordiske mytologi, hvor Ragnarok er dagen, hvor solen slukkes, og verden går under i et inferno af ild og kaos - for på ny at genopstå. 

"Ragnarok er derfor også fortællingen om verdens genfødsel. Ragnarok beskriver en ny begyndelse, og i den betydning spejler myten også den vestlige verdens genfødsel efter 2. verdenskrig. Efter krigen manifesterer et nyt generationsbegreb sig. En ungdomsgeneration med hidtil usete muligheder og opmærksomhed opstår, og de unge kræver nu indflydelse på samfundets udvikling og opgør med gamle systemer og skabelse af nye." Sådan beskrives navneforandringen i en pressemeddelelse.

Overordnet set skal museet formidle, indsamle og bevare den danske rock-, pop- og ungdomskultur og vise, hvordan musik- og ungdomskulturen siden 50'erne og frem har udfordret og været med til at forme samfundet.

Arbejdet med at indsamle materialer har allerede stået på i årevis, og den faste samling er da også imponerende. Her kan man både finde Mabels berømte stortromme med hjertet i midten brugt til Melodi Grand Prix-vindersangen "Boom Boom" i 1978, masser af originale koncertbilletter, plakater, flyers og fotografier doneret af private musikfans, Gasolin's originale højttalere, fanbreve til Otto Brandenburg og The Beatles-scrapbøger, autografer fra The Rolling Stones og tusindevis af andre fascinerende samleobjekter.

"Museet skal være et levende hus med både faste og skiftende udstillinger, events, foredrag, koncerter og masser af interaktive installationer, hvor publikum for eksempel får mulighed for at remixe kendte numre, selv komponere et nummer, indsynge yndlingshits, lære at danse til forskellige musikgenrer eller stå foran Orange Scene foran et virtuelt publikum og mærke suset," fortæller museumsinspektør Jacob Westergaard Madsen, som har været ansat hos museet siden 2008.

ANNONCE