Nyhed

The Blue Van til GAFFAs læsere: En skam, at radioerne ikke spiller rock

Det albumaktuelle danske band svarer på læsernes skarpe spørgsmål

Den danske gruppe The Blue Van har netop udgivet albummet "Letters" med 10 sange, de tidligere har udgivet som singler samt en række sjældenheder, og i den forbindelse har GAFFAs læsere stillet bandet en stribe skarpe spørgsmål, som du kan læse deres svar på her.

Hvad ville I lave, hvis I ikke lavede musik? (Thomas via GAFFA.dk)

Steffen (Westmark, sang, guitar): – Noget andet kreativt, måske et kunsthåndværk. Noget, hvor man er sin egen chef og selv bestemmer over sin tid.


Allan (Fjeldgaard Villadsen, bas): – Er under uddannelse som elektronikfagtekniker (svagstrømsmekaniker) ved siden af Blue Van. Det ville have vært noget lignende, hvis aldrig musikken var kommet ind over. 

Hvad betragter I selv som højdepunktet i jeres karriere? (Bjørn via GAFFA.dk)

Søren (Christensen, guitar, keyboard): – Det er svært at komme med et bestemt højdepunkt. Vi startede for snart 20 år siden, og derefter er det gået langsomt op ad bakke. Højdepunktet ligger ude i fremtiden.  


Har I mødt nogle af jeres idoler? Hvis ja, hvem? (Iben via Facebook)

Steffen: – Jeg hilste på Bo Diddely til Little Stevens Underground Garage Festival arrangeret af Steven Van Zandt fra the E Street Band. Vi havde snydt os hele vejen hen til backstage-området og så blandt andre The Strokes sidestage. Da vi turnerede med det australske band Jet, endte vi til en fest i foyeren på det smarte K West Hotel i London, hvor jeg fik mig en snak med Peter Hayes fra Black Rebel Motorcycle Club i baren, mens Amy Winehouse tågede lidt rundt, og Nine Inch Nails hyggede sig i bagerst i lokalet. Og førnævnte Jet var vi også ret glade for, måske ikke som idoler, men som et solidt rockband, og så var de skide sjove og søde at turnere med.

Søren: – Vi mødte mit store orgel idol Ian Mclagan (Small Faces/Faces) i Texas. Han var på vej til et gig, men hans pickup var gået i stå, så han holdt i siden af vejen med orglet på ladet og kunne ikke komme videre. Selvom vi ikke ligefrem var mekanikere, var han superflink. May he rest in peace. 


Allan: – Jeg stod engang i en bar i London og pegede på Amy Winehouse for at forklare Jets bassist, hvem hun var. Det var i starten af hendes karriere, så han anede ikke noget om hende. Jeg blev en kende flov, da hendes kammerat prikkede til hende, og hun kiggede tilbage.

Hvad er den mærkeligste henvendelse, I har fået fra en fan? (Jesper via Facebook)

Søren: – På vores forrige tour fik vi en henvendelse fra en fan der gerne ville fri til sin kæreste fra scenen derudover er der en pige der har været meget kreativ med noget cellofan og en deodrant. 


Hvad synes I om Go Go Berlin? (Rebekka via Facebook?)

Steffen: – De er en del af Blue Van-familien. De supportede jo os, ligesom Velvet Volume, før deres karriere virkelig tog fart, så vi kender drengene godt og synes, de gør det rigtig godt. Vi kommer jo også fra det samme musikalske bagland, så der er altid lagt i ovnen til en god aften, når vi engang imellem støder på hinanden på de danske lejeveje. Christian Vium (Go Go Berlins forsanger, red.) sørger altid for en magnumflaske Mokäi, de er helt pjattede med det skidt!

Hvilken sang ville I ønske, I selv havde skrevet? (Nikolaj via GAFFA.dk)


Steffen: – Dem er der en del af, i og med at jeg generelt hører rigtig meget musik. For eksempel gad jeg fandeme godt have skrevet Chris Isaaks "Wicked Game". Det er et ret magisk nummer. Men jeg ville heller ikke have noget imod at være krediteret for at have skrevet "Wrecking Ball" med Emmylou Harris (som er skrevet af Neil Young, red.).

Allan: – Hele Appetite for Destruction-pladen med Guns n' Roses.

Hvilket dansk band er det bedste – ud over jer? (Jens via Facebook)


Steffen: – Dem er der desværre ingen af. Jeg synes, The Entrepreneurs, Folkeklubben, Mellemblond og The Late Great Fitzcarraldos gør det ret godt.

Allan: – Der er mange. 

Hvad er den bedste koncert, I har spillet?


Søren: – Vi spillede en ret god koncert på Skanderborg 2015, synes vi selv. Udstyret gik ned, og vi måtte cutte sættet 20 minutter. Det var sådan en aften, hvor alt gik galt, men hvor det bare gjorde os endnu mere tændte. Vi spillede meget sent, klokken 1 om natten, så vi havde vist også fået en ordentlig en over tørsten. Vi prøvede noget lignende i Rom for mange år siden, hvor jeg endte med at spille på mundharmonika, fordi der ikke var andre instrumenter tilbage, der kunne spille. 

Allan: – Vi var en tur i LA sidste år til en musik-konference. Vi spillede tre shows på lånt gear. 

De to første var på et større spillested: Det første – et vigtigt show – gik sådan ok. Vores manager var glad. Show nummer to – et meget vigtigt show – gik bedre end det første efter vores mening. Vores manager var sur. Det tredje og sidste – et ikke så vigtigt show – var på en meget lille bar med små forstærkere og så videre. Det gik pisse godt. Vi spillede røven ud af bukserne, og manager var meget glad. 


Hvad er den bedste koncert, I har set?

Allan: – AC/DC i Parken.

Halløj! "Better Together" med Velvet Volume, hvordan kom idéen til den sang? Jeg håber, I snart kan finde ud af noget mere med de seje piger!! P.S. er STOR fan. (Mette via GAFFA.dk)


Steffen: – Efter vi spottede pigerne og besluttede, at de ville være et godt opening act på vores forrige Danmarksturné, tænke vi, det kunne være et fedt at slutte koncerterne med et fællesnummer. Vi lavede nummeret sammen i vores øvelokale i København og optog det et par måneder senere i Aarhus. Det kunne være rigtig sjovt at lave noget med dem igen, men de har ret godt ild i piben for tiden, så det skal vi ikke komme og forstyrre. Jeg tror, at der kommer til at ske store ting for dem i fremtiden.

Hvad synes I om rocktilstanden i dagens radio? (Stemmegaflen via GAFFA.dk)

Steffen: – Den er ret tarvelig, desværre har rock været lidt i lavkonjunktur i de sidste par år. Jeg har lidt svært ved at forstå, at der ikke er plads til flere danske rock- såvel som indiebands på de helt store kommercielle radiostationer. Det er lidt som om, der kun er plads til én genre ad gangen, og det omhandler desværre oftest den lidt let fordøjelige popmusik. Jeg kender rigtig mange sindssygt gode danske bands, som ikke kan få hul igennem nogen steder på grund af den profil, de fleste radiostationer kører. Men det virker lidt, som om folk er ved at have fået nok af de forskellige bølger, der har fyldt fladerne de sidste par år. Jeg tror på, at rocken lige så stille er på vej tilbage.


 

 

 


ANNONCE