Nyhed

Hør ny single fra Biffy Clyro

Der er kun to dage til, at den skotske trios syvende album udkommer, og forventningerne er store

På fredag udkommer Biffy Clyro med deres syvende studiealbum, "Ellipsis", og forventningerne er store, især efter den skotske trios hårdtsmækkende koncert på dette års Roskilde Festival.

Der bliver pustet yderligere til de spændte gløder efter i går, hvor singlen "Flammable" havde premiere på Daniel P Carters BBC Radio 1-program. Hør den via DIY her forneden.

"Jeg spurgte, om jeg selv måtte vælge, hvilken sang jeg ville have. Og de sagde, 'Klart, du vælger bare'," fortæller Daniel P Carter i programmet. "Så jeg valgte en, og de sagde, den skal vi bruge i Annie Macs program i morgen. Men heldigvis er albummet tætpakket med fede sange."

"Flammable" byder på færre tæv end de to hidtil udgivne singler, "Wolves Of Winter" og "Animal Style". Den har en mere legende, poppet lyd, og naturligvis Biffy Clyros karakteristisk store omkvæd, hvor det melankolske tekstunivers mærkeligt nok opløfter mere, end det tynger.

Den engelske trio har indspillet i Los Angeles med producer Rich Costey, som også har arbejdet med Muse, Mew, My Chemical Romance og Sigur Rós. Simon Neil har i interviews tidligere i år fortalt om, hvordan han mistede troen på sit sangskrivningstalent efter dobbeltalbummet "Opposites". Til NME fortæller han:


"Jeg var bare i et forfærdeligt lune. Det er bare sådan, jeg er. Jeg har altid en smule besvær med at overbevise mig selv herinde [peger på hovedet] om, at alt nok skal gå, når dt faktisk går. Jeg havde brug for at komme videre på en hård måde sidste år. Vi havde gjort flere ting, end jeg kunne havde drømt om, og jeg følte mig en smule uopfyldt og ked af det."

Da Biffy Clyro indtog Arena på årets Roskilde Festival, var det med et brag af en koncert, der høstede fem stjerner i GAFFA. Vi skrev:

"Der findes til stadighed musikfans, der brokker sig over, at vi ikke har oplevet noget virkelig fedt, siden Nirvana ændrede spillets regler for en generation med ”Nevermind” i 1992. De burde tie stille og i stedet lytte til Biffy Clyro. På Arena føltes det som at stå blandt ligesindede, men man savnede, at uindviede også ville lade sig pirre. For her er en sand rockeksplosion, hvor der ikke eksisterer frygt for at lade sig inspirere, prøve nyt af og gå ukendte veje for at nå fremmede højdedrag, indenfor rammerne af intelligent sangskrivning og hårdt spillet tråd."

Hør "Flammable" via DIY her:

ANNONCE