Nyhed

Afstemning: Hvem vinder EM, når det gælder fodboldsange?

Vi har fundet en stribe Euro 2016-sange og vil gerne have din hjælp til at bedømme dem

Der er meget snart kick-off til endnu en omgang af EM i fodbold, og traditionen tro har adskillige bands givet deres bud på en mere moderne nationalhymne til deres elskede land og fodboldhold. Vi har fundet de mest markante fra i år og laver en rask lille afstemning om, hvem der er bedst. Deltag i afstemningen nedenfor.

Coca-Cola: Avicii og Conrad Sewell - Taste The Feeling

Coca-Cola har som tradition tro en fængende sponsorsang, kun overgået i sødme af deres egne produkter, der skal lokke folk til sodavandsmaskinerne til sportsarrangementer. Den enorme virksomhed har denne gang hyret den svenske stjerne-dj Avicii ind, og selvom videoen, der viser mobbeofre blive reddet af coladrikkende hverdagshelte, fremtvinger rullen med øjnene, så er det svært ikke at nynne med.

England: Four Lions - We Are England


p>

Inden sangen er slut, er man i hvert fald ikke i tvivl om, at de er "England 'till we die". Videoen med tilhørende særegen dans leder tankerne flere årtier tilbage, og hvis det gentagne omkvæd bliver meget repetetivt, bliver sangen livet op af spøjse linjer som "My wife’s lactating and I’m spectating, it’s a football thing". Four Lions består blandt andre af Shaun Ryder, kendt fra Happy Mondays og Black Grape, og danseren Bez, ligeledes medlem af Happy Mondays, og er ikke Englands offcielle fodboldsang – en sådan har de nemlig ikke i år.

Frankrig: Skip The Use - I Was Made For Lovin' You (My Team)


p>

Skipe The Use, et fransk band inspireret af electrofunk, rock og punk, har genindspillet det gamle Kiss-hit – uden den store forskel fra originalen. Den største afvigelse er, at de har ændret ordet "baby" til "my team" og "girl" til team. 

Irland: Seo Linn - The Irish Roar


p>

På ægte irsk maner er denne sang præget af råben, guitar og harmonika, samtidig med at den hylder fodbold-legenden Robbie Keane, der om nogen er forgudet i Irland. Hele vejen igennem ønsker man, at man sad småfuld på en pub, imens den spillede.

 

Nordirland: DJ Kenno – Will Grigg's On Fire


p>

På trods af den ukendte titel vil denne hyldestsang til landsholdets angriber Will Grigg måske lyde bekendt, fordi beatet er lånt fra Galas 1995- hit, "Freed from Desire". Idéen til denne sammensmeltning kom fra en fan og gik siden hen og blev en rigtig sang. Ydermere er det blevet blevet en vaskeægte fan-sang for nordirlænderne. 

Tyskland: Felix Jaehn og Herbert Grönemeyer - Jeden für Jeden


p>

Hvis man har en forsmag for upbeat tysk musik, så er denne sang lige sagen. 

 

UEFA: David Guetta og Zara Larsson - This One's For You


p>

Den franske dj-tornado og den svenske popstjerne leverer præcis, hvad man kunne forvente til denne officielle sang for hele EM – en sukkersød, opløftende tekst, kombineret med Guettas upbeat, elektroniske toner som baggrund, og den formel fungerer fint til formålet. Omkvædet lyder lånt fra Major Lazers "Pon De Floor". 

Wales: Manic Street Preachers - Together Stronger (C'mon Wales)


p>

Wales, den kolde og våde halvø i det sydvestlige Storbritannien er ikke just kendt for sine evner i internationale fodboldturneringer – faktisk har landet ikke været med i en slutrunde siden 1958 – men med det store håb i form af fodboldspiller Gareth Bale er dette år bedre end mange tidligere at nære håb i. Sangen er, ligesom bandet der spiller den, klassisk rock, som Wales-bandet til gengæld har proppet med utrolig specifikke, walisiske fodboldreferencer, som de formår at få til at lyde som helt almindelige sangtekster.

 

Wales: Super Furry Animals - Bing Bong


p>

Wales kommer igen på banen og viser, at hvad de mangler på, ja banen, opvejer de i musikalsk støtte. Med en nærmest hyptoniserende video og en næsten irriterende smittende sang viser Super Furry Animals et noget andet univers end deres landsmænd i Manic Street Preachers. Og bortset fra de bolde, de jonglerer med i videoen, er der ingen ledetråde, der peger på, at dette er en sang omhandlende fodbold.

 

<

script charset="utf-8" src="http://static.polldaddy.com/p/9442215.js" type="text/javascript">
ANNONCE