Nyhed

Autechre til Danmark – og det er forbudt for børn

Du skal være 18 år for at se elektroduoens kommende danske koncert

Den engelske elektronikaduo Autechre giver koncert i DR Koncerhusets Studie 2 fredag den 18. november. Opvarmningen leveres af Russell Hasswell. Koncerten med Autechre i november er blot duoens tredje besøg i Danmark siden starten i 1987.

Det er seks år siden, duoen sidst besøgte Koncerthuset i den første elektroniske koncert i Jean Nouvels spektakulære arkitektur. Musikken bliver af koncertarrangøren ArtFreq beskrevet som "et techno-bombardement af kompleks digital skønhed for en total mørkelagt koncertsal."

Koncerten bliver videre beskrevet som så kompromisløs, at Autechre har krævet et minimum på 18 år for adgang til koncerten.

Autechre udgøres af Sean Booth og Rob Brown, der blander techno, electronic, glitch og eksperimental ambient og sammen med åndsbeslægtede Aphex Twin ofte bliver beskrevet med den til lejligheden opfundne genre IDM (Intelligent Dance Music) – ikke at forveksle med den mere enkle EDM (Eletronic Dance Music).

Autechre er aktuelle med deres spritnye værk "Elseq 1-5". Udgivelsen omfatter hele fem album med en samlet spilletid omkring de fire timer og er udelukkende tilgængelig i digital download form fra det ansete elektro-pladeselskab Warp.

Autechre har i denne omgang ønsket en mere intim ramme for deres performance i Danmark end sidst, da de spillede i Koncerthusets Foyer. Valget er faldet på DR Byens Studio 2. Samtidig medbringer duoen dj Russell Hasswell og flere andre dj's som opvarmning.

Da Autechre sidst spillede i Danmark, tildelte GAFFAs anmelder Jesper Buhl dem fem stjerner og skrev blandt andet: "Som stort set alt, der har med duoen at gøre, undtagelsen er eksempelvis de føromtalte ambiente numre, findes skønheden ikke på overfladen, men i ridserne, fejlene, mørket, de digitale kortslutninger. Det var den koncert, Autechre ville give os, og det var den nådesløse skønhed, vi blev udsat for." Læs hele anmedelsen her.

Billetsalget er i gang via Billetlugen

Varm op med Autechres "Bike":