Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter – flere er gratis

Vi hjælper dig med at danne et overblik over weekendens mest interessante koncerter

Weekenden nærmer sig med masser af spændende musikalske oplevelser både ude og inde. Traditionen tro har vi udvalgt de 11 mest interessante, som der stadig er ledige billetter til. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg og mere info.

 

TORSDAG DEN 9. JUNI


København: 

Muse, Forum (få billetter)

Den engelske rockgruppe Muse har længe været blandt de ypperste inden for symfonisk rock og et must for fans af genren. De er i skrivende stund på turné med deres syvende studiealbum ”Drones”, der er politisk inspireret og blandt andet handler om drone-krigsførelse. I aften giver de nummer to koncert i Forum, og hvis GAFFAs egen Michael José Gonzalez er nogen at rette sig efter, så kan man godt glæde sig, da han blandt andet i sin anmeldelse efter gårsdagens koncert skrev: ”Med aftenens koncert har de vist, at de både musikalsk og visuelt kan levere et show, der er i en klasse for sig. I, der skal af sted i morgen: glæd jer! Og til jer andre: der er stadig ledige billetter.”

 


p>

FREDAG DEN 10. JUNI


København:

Carpark Festival

Den forholdsvis unge festival har til mål at samle folk på tværs af interesser og skabe et event og en atmosfære, der appellerer til et bredt udsnit af befolkningen. Og med en række af forskellig underholdning, der blandt andet tæller dj's, komikere, streetbasket og origami-workshops, må man sige, at de gør netop det. 


Blandt årets musiknavne finder vi Slowolf, Noréll og Artifact Collective og festivalen fortsætter lørdag – og det er ganske gratis.

  


Teitur + Asgeir, Tivoli

For første gang nogensinde spiller Teitur – der i øvrigt blev gift i lørdags – hele sit debutalbum "Poetry & Airplanes" fra 2003 fra start til slut, et album der er blevet modtaget utrolig godt i Danmark. På albummet kan man blandt andet finde hans større hits, såsom “I Was Just Thinking” og “Josephine”. Den sjælfulde færing deler Fredagsrock-scenen med islandske Ásgeir, der de seneste år har opnået stor succes verden over, og han blev sidste år nomineret til den prestigefulde Nordic Music Prize. Deres rolige, nærmest akustiske, sjælfulde toner vil uden tvivl agere et godt supplement til en sommeraften i Tivoli.


 

Vikings On Tour, Global

Vikings On Tour består af intet mindre end fire bands, der alle byder på en original blanding af nordisk urfolk og moderne elementer. Alle fire har markeret sig stærkt med deres nyskabende fortolkninger af nordiske traditioner og musik i vikingernes fodspor. De fire grupper Asynje, Krauka, Virelai og Huldre leverer de sofistikerede fortolkninger af urnordisk folkemusik samt fængende riffs og imponerende autenticitet.

 


p>

Arhus:


Oh Land, Tivoli Friheden

Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som Oh Land, giver en koncert fyldt med den fængende elektropopmusik, der har betaget såvel danskerne som et stort internationalt publikum. Hendes seneste album ”Earth Sick” tildelte GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez fire stjerner, og han skrev blandt andet: ”Øland forsyner stadig sine kompositioner med en lækker og luftig vokal, der smyger sig som silke gennem de idérige poplandskaber”.


 

Heartland Festival, Egeskov Slot

Heartland Festival bliver skudt i gang i de smukke omgivelser omkring Egeskov Slot fredag og fortsætter lørdagen. Det endelige musikprogram blev for nyligt frigivet og indeholder blandt andet sangskriverikonet Anne Linnet, elektropopgruppen Chinah, den svenske r&b/soulsanger Seinabo Sey, eksperimentalrockerne The Flaming Lips og stjerne-dj Mark Ronson. Om arrangementet fortæller festivalens direktør og idémand, Ulrik Ørum-Petersen: "Vores ambition er at skabe en festival, der er generøs og bevidst om, hvad den tilbyder folk. Muligheden for både at holde fest et af de smukkeste steder i Danmark og opleve noget, der holder længe efter at festivalen er løbet af stablen.”

 


a.dk/live/182641/kim-larsen-kjukken">Kim Larsen + Kjukken, Nyborg Slot

Legendariske Kim Larsen og Kjukk


en spiller sommerkoncert i Nyborg Slots smukke gamle Riddersal fredag aften, og det er en fantastisk mulighed for se eller gense klassikere såvel som ny musik. De optræder også på Nordals Festival den 10. Juni samt til Rock I Frederikshavn 11. Juni.

 

LØRDAG DEN 11. JU


NI

København:

Elektronisk støttearrangement, Lygten Station

En række danske musikere f


ra elektro/industrial-miljøet er gået sammen for at holde støttekoncert til elektro/industrial-veteranen Leæther Strips alvorligt syge ægtemand Kurt Grünewald på Lygten Station i København NV. De optrædende er Læether Strip, Ras Bolding, Neotek og Slagskygge. Imellem de optrædende kan man opleve mørk, dubbet industriel musik, samt klassisk ebm med strøg af både industrial, techno og metal.

  

Aarhus


ww.aarhus2017.dk/en/events/aarhus-volume-presents-street-fest-at-godsbanen-11th-of-june-2016-/7609/">Volume Fest

Sidste weekend indtog gadefesterne København, og denne weekend står Aarhus for skud. Der er dog ikke tale om Distortion, men om Aarhus Volume, der løber af stablen på Godsbanen på lørdag. Der bliver rullet et par scener ud, skruet op for lyden og den gode stemning samt præsenteret en bred vifte af spændende artister, blandt andre Jonny Hefty & Jøden og Thøger Dixgaard. Men når solen går ned, må man ikke glemme at tage hensyn til sine naboer, så festen rykker derfor indenfor, blandt andet på Radar og på Double Rainbow. Udendørsdelen i dagtimerne er ganske gratis.

 

SØNDAG DEN 12. JUNI

København:

Combichrist + Filter + Lord of the Lost, Amager Bio

Hvis du stadigvæk har energi tilbage søndag, kan du i Amager Bio få en på opleveren, når tre bands uden tvivl vil bringe en helt særlig energi til biografen. Combichrist kaldes for “aggrotech”, en musikalsk krydsning af metalcore, industrial og tranceagtig electronica. Med seks studiealbums på bagen, og et syvende af slagsen på vej, vil de både levere gamle og nye projekter.

Co-headliner Filter er et af de største amerikanske industrial-rockbands. Frontmand Richard Patrick dannede gruppen i 1993, da han havde forladt sin tjans som guitarist i Nine Inch Nails og udsendte hurtigt pladerne "Short Bus" (1995) og "Title of Record" (1998), der begge solgte platin i USA.

Som opvarmning er tyske Lord of the Lost klar. De har “kun” fem albums på samvittigheden, men er blevet kaldt et af Tysklands allerbedste livebands.

 

Aarhus:

AC/DC, Ceres Park

Koncerten var oprindelig udsolgt, men da det blev meddelt, at sanger Brian Johnson måtte trække sig fra turnélivet grundet høreproblemer, og at han blev erstattet af Guns N'Roses-sanger Axl Rose, gav arrangørerne publikum mulighed for at få retureneret deres billetter, og det har givet et mindre antal ledige billetter. Anmeldelserne fra udlandet af det, mange kalder AXL/DC, har dog været ganske positive – og Axl Rose er kommet på benene igen efter at have brækket foden lige før turnéstart.

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

10. juni: Majid Jordan, Pumpehuset

10. juni og 11. juni: Bonnie Raitt, Godset, Kolding og Amager Bio

 

ANNONCE