Nyhed

Guitar-legenden Joe Satriani: Det kan I forvente af mine koncerter i Danmark

Satriani optræder både i Aarhus og København i slutningen af juni

Det amerikanske guitar-ikon Joe Satriani lægger vejen forbi Danmark og giver to koncerter, når hans ”Surfing to Shockwave Tour” rammer Nordeuropa sidst på måneden. 27. juni optræder Satriani i Amager Bio, og 29. juni går det løs på Train i Aarhus.

GAFFA har talt med Joe Satriani for at høre, hvad publikum kan forvente.

– Der er tale om en retrospektiv turne, der dækker hele mit bagkatalog. Også min debut ”Not Of This Earth”, selvom titlen på turnéen antyder, at min karriere først begyndte med ”Surfing With The Alien”, ha ha. Det er sjovt at spille de gamle numre, og jeg føler, at jeg er en langt bedre musiker i dag, end jeg var i starten af min karriere. Jeg er meget mere afslappet, og derfor lyder numrene lidt anderledes. Og bedre!

De fleste kunstnere tager på turné, når de har udgivet et nyt album. Alligevel spiller de måske kun to nye numre og resten er gamle hits? Hvad er forskellen på ”Surfing to Shockwave Tour” og en almindelig Satriani-koncert?

– Det er fuldstændigt korrekt. Vi er musikere, og publikum har nogle forventninger, man må respektere. Men i det her tilfælde er der ikke tale om en Greatest Hits-tour. Selvfølgelig er der mange publikumsfavoritter med på sætlisten, men der er i lige så høj grad tale om numre, jeg selv har lyst til at spille igen. For eksempel titelnummeret fra ”Not Of This Earth”. Heldigvis har jeg et enormt loyalt publikum, som har fulgt mig, også selv om jeg har foretaget nogle underlige drejninger undervejs i karrieren. Derfor er jeg sikker på, at publikum vil synes, der er et godt miks mellem de kendte og mindre kendte numre.

Det er første gang, du optræder i Aarhus. Hvorfor besluttede I jer for to koncerter i Danmark?

– Det handler simpelthen om efterspørgsel og muligheder. I gamle dage var der måske kun et eller to spillesteder i hvert europæisk land, som var relevante, men antallet af større og mellemstore spillesteder er vokset helt vildt. Samtidig kan jeg godt lide at optræde nye steder, og Train i Aarhus lød som det helt rigtige sted. Igen – det handler om at finde en balance mellem volumen og intimitet.

GAFFA bringer senere på måneden et større interview med Joe Satriani. Her fortæller han om sin musikalske fremtid, hobby-bandet Chickenfoot, danske radiostemmer på introen til ”Surfing With The Alien” og en paranormal oplevelse på scenen.

Find billetter via GAFFA Live

Varm op med "Shockwave Supernova" fra 2015:

ANNONCE