Nyhed

Heartland Festival-talsmand: Det er gået helt fantastisk

Heartland Festival er overstået, og Egeskov Slot er så småt på vej tilbage til den normale hverdag. Men hvordan er det gået? Booker og talsmand Ulrik Ørum-Petersen er godt tilfreds.

Se masser af billeder fra festivalen ved at klikke på "galleri" ovenfor 

På mange måder er Heartland Festival noget helt nyt. Aldrig før har Danmark været vidne til en festival, der i så høj grad kombinerer kunsten, musikken og samtaler af vidt forskellige emner, uden at miste fatningen til fordel for rodet. Men det ændrede sig alsammen denne weekend, da Heartland Festival slog dørene op til de eventyrlige omgivelser ved Egeskov Slot på Fyn. Publikum var vidne til en satsning i det danske kulturmiljø, hvor det musikalske program havde et overordnet eksperimenterende og tidløst islæt. Støjen mødte samtalen, og festivalens kulinariske oplevelser kunne imponere selv mesterkokken. På mange måder var Heartland ikke for alle, men det var derimod heller ikke en lukket fest. Vi har talt med booker og talsmand Ulrik Ørum-Petersen om den netop overståede festival, og vi kan vist godt regne med en sonisk omvæltning af Egeskovslabyrinten til næste år.

Den allerførste Heartland Festival er netop overstået – hvordan er det gået?

– Det er meget overvældende – jeg synes det er gået helt fantastisk. Vi er nået meget, meget langt allerede i år med henblik på vores kapacitet, logistik og afvikling. Der har selvfølgelig været nogle små børnesygdomme, som vi har lidt under, men overordnet set er der ikke specielt meget, jeg kan sætte en finger på. Det er lykkedes med rigtig mange af de ting, vi satte ud for at lave.

I oplevede op mod 6000 besøgende på festival – er det tal tilfredsstillende?

– Det er tilfredsstillende, når det er første gang, vi afvikler festivalen. Det er generelt svært at bede om en hel weekend af folks i forvejen sparsomme tid, når det er noget, de i virkeligheden ikke ved hvad er. Det har været en stor udfordring at fortælle folk, hvad vi har haft i sinde at lave, og jeg er derfor meget stolt over, at vi har trukket så mange mennesker dertil. Så af en førsteårs-begivenhed at være er det gået over al forventning.

Hvordan ser økonomien ud nu, hvor festivalen er overstået?

– Det er for tidligt at sige faktisk, og vi har heller ikke fået et overblik over det nøjagtige billetsalg. Men det ser ud til, at det gået som forventet, og at vi kommer til at tabe et mindre beløb, som vi har set som en investering for at få festivalen startet op. Vi vil gerne lave en festival, der over tid kan ligge på omkring 10-12.000 mennesker. Det er vores erklærede målsætning, og så må vi se, hvor lang tid det tager, og hvis vi kan lave en forretning på det niveau, er vi meget glade.

Hvad er dit indtryk af publikums oplevelse af arrangementer af så stor forskellighed?

– Der har været en enorm interesse for vores Talks – måske endda større, end vi havde forventet. Vi var godt klar over, at det ville være populært, men at vi til nogle af vores Talks måske kunne have lukket 3000-4000 mennesker ind, kommer meget bag på mig. Vi havde teltet fyldt mange gange, og ved de to skærme vi havde stillet op foran, var der også ofte mange mennesker.

Er det noget, I har tænkt at forberede til næste år?

– Det er sådan nogle ting, som vi skal begynde at evaluere nu. Logikken siger det, men hvis man kigger på det omvendt, så havde teltet en særlig intimitet over sig, og det var også vores mål. Så spørgsmålet er derfor, om vi kan finde et telt med plads til flere mennesker, der stadig kan bibeholde den intimitet.

Netop jeres publikum skiller sig lidt ud fra andre festivalers publikum – forsøger I at appellere til et mere kulturelitært segment?

– Når jeg kigger på det, så er mit indtryk faktisk, at vi har tiltrukket mange forskellige mennesker. Det er klart, at vi har et meget kulturinteresseret publikum, bestående af folk, der måske selv arbejder med kulturen, eller har en anden tilknytning til det. Men vi har også haft fat i mange fra lokalområdet og fra Jylland. Så jeg har faktisk ikke indtryk af, at vi havde fat i en enkelt målgruppe, men jeg har også forsøgt at søge udover det i mit arbejde med festivalen. At det skulle være en kulturelite, synes jeg ikke, selvom der en del, der har skrevet sådan. Jeg så nysgerrige, glade mennesker, der havde det sjovt og følte, de fik noget med hjem.

Hvordan har musikken fungeret under festivalen?

– Musikprogrammet har jeg forsøgt at lave med en gennemgående rød tråd af noget, jeg syntes var tidløst eller havde potentiale til at blive det. Det tror jeg er noget, vi vil forsøge på igen næste år. Det var sjovt at se, hvordan de forskellige bands fungerede i kraft af deres tidspunker, men jeg har også forsøgt at lave et form for opbyggende program, der lægger stille og atmosfærisk ud, hvorefter der så bygges mere energi ind i musikken. Det synes jeg er lykkedes meget godt. Vi har oplevet en publikum, der er enormt nysgerrige, når vi har præsenteret nogle mere eksperimenterende bands, og der har været meget stor tilslutning til koncerterne. Jeg blev meget overrasket over at se publikums reaktion på Low, som i Danmark er relativt ukendte. Men det viser jo, at folk er nysgerrige, og at vi som festival godt kan tillade os at eksperimentere lidt mere fremadrettet.

ANNONCE